Főoldal > SZÉPSÉG > Még mindig kedvelt fiatalító eszköz a botox

Még mindig kedvelt fiatalító eszköz a botox

arcbőrbotoxesztétikai beavatkozásráncránctalanításszépségszépségápolás
0

Írta:

Az egyszerű és gyors injekciós technikát ma már biztonságosan alkalmazzák, hatása hosszantartó és a tévhitekkel ellentétben a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad!

„A „botoxolás”  ma már nem megy csodaszámba! Szinte nincs olyan ember aki ne halott volna az eljárásról és igen sokan éltek is annak lehetőségével, hogy ily módon fiatalítsák meg arcvonásaikat. Azonban a mértékletesség és a körültekintés, valamint a megfelelő szakember megválasztása nagyon fontos” – hangsúlyozza Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai szakértő.

A kozmetikai beavatkozások zömét általában az arcon végzik így a botox kezelést is.  Egy megfelelően képzett és tapasztalt orvos a botox injekciót csak azokra a helyekre adja, ahol a ráncok megjelenése kifejezettebb (szemöldök közötti rész, a homlok, vagy a szemkörnyéki szarkalábak), míg az arc többi része érintetlen marad. Az eljárást vékony tűvel végzik, és egy botulinum toxin nevű bakteriális fehérjét juttatnak a ráncokat képző izmokba, ami gátolja az idegvégződések és az izom közti ingerület átvitelt. Az eljárás kb. 15-20 percig tart, majd a kezelt területek mimikai izmait intenzíven kell használni, hogy az izmok a befecskendezett anyagot felvegyék. A botox hatása 10-14 nap alatt teljesedik ki, melynek segítségével a felületesebb ráncok csaknem teljesen megszünnek, a mélyebbek pedig látványosan sekélyebbé válnak” – magyarázza a doktornő.

A megfáradt, meggyűrődött bőrnek hirtelen jött megoldás lehet egy ilyen kezelés, hiszen a botox után az arc fiatalosabb, pihentebb lesz, tekintetünk vidámmá és csillogóvá válik. A kezelés hatása akár fél évig is tart, és egy éven belül többször is elvégezhető. A botox tulajdonképpen ellazítja a ráncokat okozó izmokat, így nem tudják a felettük levő bőrt „összegyűrni”, vagyis ráncokat képezni.

Nem kell, hogy drága legyen

Akár a lelki megnyugvásunkért akár orvosi javaslatra, valamilyen betegség, vagy tünet enyhítésére döntünk a botox kezelés mellett, jó tudni, hogy ma már elérhető áron hozzájuthatunk a megoldáshoz. A népszerű és széles körben alkalmazott eljárás kiváló lehetőség a sokkal drágább plasztikai sebészeti beavatkozásoknál és ha nyitott szemmel járunk, olykor akciós áron is felfrissíthetjük arcunkat. A fiatalabb, kisimultabb arc magabiztosságot ad, a magabiztosság az élet minden területén sikerrel párosul, a siker pedig közelebb visz álmaink és céljaink megvalósításához!

Nem csak az arcon alkalmazható

Dr. Parrák Zita felhívja a figyelmet arra, hogy a botox az arcon kívül sok más célra is használható. „A migrénekkel küzdők esetében is megoldást jelenthet, hiszen egy kezeléssorozat akár teljesen megszüntetheti a fájdalmakat, de ilyen esetben csak ideggyógyász szakorvos alkalmazhatja az eljárást, emellett pedig nagyfokú izzadás csökkentésére is alkalmazzák, mert a botox ideiglenesen blokkolja a verejtékmirigyek működését. Itt fontos azonban megjegyezni, hogy az eljárástól nem szűnik meg az izzadás, csak mérséklődik. A test hőjének párolgása elengedhetetlen szervezetünk egészséges működéséhez, hiszen az izzadás hűti testünket és ezzel védi a szerveket a túlmelegedéstől.”

A fájdalom minimális

„A vékony tűvel beadott injekció okozhat némi kellemetlen érzést, a fájdalom azonban csak minimális, könnyen elviselhető. Nem rosszabb, mint egy kis csípés. Nem véletlen, hogy sokan szó szerint ebédszünetben ugranak ki egy kezelésre, mert 15-20 perc alatt megvan és nem hagy nyomot a beavatkozás” – nyugtat meg a szakember.

Ha nem visszük túlzásba, fogunk tudni mosolyogni!

Megfelelően képzett és tapasztalt orvos nem torzítja el az arcot, helyette viszont sokkal fiatalosabb megjelenést varázsol. Az injekciót csak azokra a helyekre adják, ahol a ráncok megjelenése kifejezettebb, míg az arc többi része érintetlen marad. Noha a ráncok és szarkalábak eltűnnek, Te továbbra is képes leszel az érzelmeidnek megfelelő arckifejezésre, így a mosolyra is.

Forrás: Purecom


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X