Főoldal > SZÉPSÉG > Tényleg szépít az alvás?

Tényleg szépít az alvás?

alvásminőségi alvásszépítő alvásszépség
0

Írta:

Egy kiadós alvás után sokkal frissebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat, a figyelmünk is jobb lesz, és az immunrendszerünknek is ez segít megfelelően működni. És mi a helyzet a szépítő alvás dologgal? Hogy is működik ez?

Debra Jaliman dermatológus szerint a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen a bőrünknek is. Amikor alszunk, a stresszhormon szintje csökken, és megnövekszik a melatonin szintje. A testünk ilyenkor regenerálódik, és ez igaz a bőrünkre és a hajunkra is, hogy a napi károsodásból egy kicsit felépülhessen.

Milyen előnyei vannak a szépségünket tekintve az alvásnak?

Eltűnteti a sötét karikákat, puffadt táskákat

Ha stresszesek vagyunk, és megnő a kortizol szintje, megváltozik szervezetünk só-egyensúlya, ami víz visszatartásához, közvetve pedig a szemek puffadásához vezethet. Ahogy írtuk, alváskor azonban lecsökken a kortizol szintje, így segít, hogy szemünk ne legyen puffadt.

Ragyogó bőr

A nap folyamán az UV-sugárzás és a különböző szennyeződések károsítják a bőrünket, alvás során azonban jobban növekszenek az új bőrsejtek, jobban működik a regeneráció. A lefekvés előtt érdemes megtisztítani a bőrt, és egy éjszakai krémet is felvinni, hogy még jobban segíthessük ezt a folyamatot.

Előzzük meg a korai ráncosodást

A bőr mélyebb rétegeiben is komoly helyreállító munka zajlik, és a kollagéntermelés is aktívabb, amíg mi alszunk, ez pedig segít, hogy bőrünk tovább maradjon fiatal. Érdemes háton aludnunk, hogy ne okozzon ráncosodást az sem, hogy éjszaka a bőrünket megnyomjuk.

Egészségesebb haj

Az éjszakai alvás során történik a haj fehérjeszintézise is, amely segít, hogy szebb, ragyogóbb és erősebb legyen a frizuránk. Sőt, a haj növekedésére is jótékonyan hat, ha rendszeresen ki tudjuk pihenni magunkat.

Hány óra szépítő alvásra van szükségünk?

Az ideális alvásmennyiség a 7-8 óra, de a szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy az is szükséges, hogy az éjszaka kellőképpen nyugodt és pihentető is legyen. A REM-fázisok ugyanis csak ilyenkor érhetők el, és az alvás csak akkor lesz valóban minőségi. Érdemes minden nap ugyanakkor lefeküdni és felébredni, így szervezetünk hozzá tud szokni ehhez.

(VIA)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X