Főoldal > SZÉPSÉG > Pattanások az edzéstől? Így tehetsz ellenük

Pattanások az edzéstől? Így tehetsz ellenük

bőredzéspattanássport
0

Írta:

Veled is megtörtént már, hogy egy kiadós edzés után felfedeztél magadon pár pattanást, mitesszert és vörös dudort? Fogadd meg az alábbi 5 tanácsot, és tegyél ellenük!

1. Ne viselj sminket sportoláskor!

A rúzs, a korrektor és a szemhéjfesték is könnyen “beletapad” a bőrbe, ám az alapozó okozza a legnagyobb veszélyt, ugyanis nem hagyja lélegezni az arcbőrt, eltömíti a pórusokat és megakadályozza a méreganyagok távozását, melyek pattanásként, mitesszerként és akneként fognak tovább a bőrödön éktelenkedni.

2. Ne érintsd meg az arcod a konditeremben!

Súlyzóhoz, biciklikhez, taposógéphez és még csomó más masinához is hozzányúlsz a konditermi edzések során. Belegondoltál már, hogy mennyi – más embertől származó – baktérium van rajtuk? Ha szép arcbőrt szeretnél, a kezeidet mindenképpen tartsd távol az arcodtól – legalábbis addig, amíg meg nem mosakszol rendesen.

3. Viselj edzőruhát!

Sokan pénzpazarlásnak gondolják, mondván edzeni bármiben lehet. De ha nem szeretnél pár pattanással és gombás fertőzéssel gazdagabb lenni, inkább vegyél egy-két jól szellőző edzőruhát! Ezek a darabok hagyják a bőrödet levegőhöz jutni, ráadásul amikor ezeket viseled, a méreganyagok sem tapadnak meg a bőröd felszínén!

4. Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt

Az antioxidánsok és a vitaminok nemcsak belül szépítenek, hanem külsőleg is. A speciálisan nőknek kifejlesztett multivitaminok például mindig a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot biztosítják a szervezet számára, ezzel is csökkentve a pattanások kialakulásának esélyét.

5. Látogasd meg a nőgyógyászod!

A pattanások és az aknék gyakori kialakulása nem mindig sportoláshoz és bőrápoláshoz kötött – sokszor a hormonjaid a ludasok a kialakulásukért. Ha te is erre gyanakodsz, irány egy átfogó kivizsgálás, ahol könnyen fel tudják mérni a szakemberek, hogy mitől lehetnek bőrproblémáid.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X