Főoldal > SZÉPSÉG > 11 szuper trükk a mitesszerek ellen

11 szuper trükk a mitesszerek ellen

arcbőrarctisztításmitesszermiteszer
0

Írta:

Tele vagy apró fekete kis pöttyökkel, melyektől egyszerűen nem tudsz megszabadulni? Ha semmi sem válik be ellenük, próbáld ki a hatásos házi praktikáink egyikét!

A bőr olajtartalmának „köszönhetően” sajnos minden egyes mitesszer 20-40 naponta megújul. Még nem találtak fel egy olyan készítményt és kezelést sem, mely hatásosan és végérvényesen megakadályozná az új fekete pöttyök kialakulását, de léteznek olyan házi praktikák, melyek hatásosan kordában tudják tartani a mitesszereket.

Az alábbi szépségtrükkök rendszeres alkalmazásával egyre kevesebb kis fekete folt megjelenni az arcodon.

1. Mosakodj citromlével

A citromlében megtalálható alfa-hidroxi-sav egyszerre nyitja meg a pórusokat, húzza össze a bőrt, valamint megelőzi az akné, a mitesszer és a gyulladt pattanások kialakulását. Fontos, hogy a citromos arcmosás után aznap már ne érje napfény az arcodat!

2. Használj szalicilsavat

A gyógyszertárakban is kapható szalicilsavat könnyen túl lehet adagolni. Ám ha olyan sminklemosót, hidratálókrémet vagy ránctalanítót használsz, melyben ez a vegyület is szerepel, kevesebb mitesszered lehet.

beauty, skin care and people concept - smiling young woman applying lotion to cotton disc for washing her face at bathroom; Shutterstock ID 388715125; PO: today.com

3. Próbáld ki a teafaolajat

Szárító hatása főleg a zsíros/olajos bőrrel rendelkezőknek kedvező, mitesszeres felületen alkalmazva azonban mindenki rácsodálkozhat a fantasztikus hatására.

4. Gőzölj

Készíts kamillatea forrázatot, majd óvatosan hajolj egy kicsit fölé. Nemcsak a légutaidat tisztítja meg a gyógynövényes készítmény, hanem a pórusaidat is kitágítja majd, ami által akár maguktól is kitisztulhatnak a kellemetlen mitesszerek.

5. Mosd le a sminkedet

Sokat ronthat a helyzeten, ha az arcodat fedő teljes sminkben alszol el. Ilyenkor ugyanis a bőröd nem lélegzik, a pórusaid pedig könnyen eltömődhetnek, mitesszereket okozva ezzel!

6. Moss hajat gyakrabban

Furcsának tűnhet, de a zsíros hajról könnyen az arcra keveredhetnek az olajos porszemcsék, melyek egy-kettőre gyulladásokat okozhatnak a kényes területeken.

42034203 - woman taking a shower enjoying water splashing on her

7. Fontos a tiszta ágynemű

Naponta legalább 6 órát töltünk az ágyunkon, tehát különleges figyelemmel mosd, rendezed a paplanodat és a takaródat – oda nem való dolgokat inkább tarts távol tőlük!

8. Nézz körül a konyhádban

Ha semmilyen speciális készítménnyel és maszkkal nem rendelkezel, csak nézz körül a konyhádban! A natúr joghurt, a méz, a só, a zöld tea és a tojásfehérje szintén jótékony hatással van a fekete pórusokra.

9. Étkezz egészségesen

Az egészségtelen étrend is nagyban hozzájárulhat a problémás bőr kialakulásához, ezért igyekezz minél változatosabban étkezni: a sok zöldséget és gyümölcsöt se felejtsd el!

10. Hidratálj

Nemcsak simán lesz a bőröd tőle, de a mitesszereket is távol tartja! Amikor ugyanis a bőröd pH-értéke nincs kiegyenlítve, a kelleténél több olajos vegyületet termel, ami fekete mitesszerekhez vezethet!

11. Igyál sokat

A bőröd pH-értékét nemcsak tápláló krémekkel, hanem vitaminokkal, antioxidánsokkal – és legfőképpen – vízzel tudod egyensúlyban tartani. Ha naponta kevesebb, mint 8 pohár vizet iszol meg, ne csodálkozz, ha ez a bőrödön is meglátszik. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X