Főoldal > szex > 5 kérdés a frigidségről

5 kérdés a frigidségről

frigidnemi vágyszexualitás
0

Írta:

Korábban csak nő esetében merült fel a frigiditás, azaz a nemi vágy iránti vágy csökkenése illetve teljes hiánya – ma már azonban az erősebbik nem képviselői közül is sokan szenvednek a tüneteitől. 1. Mit jelent a frigidség? Egy nőre vagy férfira akkor mondjuk azt, hogy frigid, ha szinte teljesen nullára csökken a szex iránti vágya, […]

Korábban csak nő esetében merült fel a frigiditás, azaz a nemi vágy iránti vágy csökkenése illetve teljes hiánya – ma már azonban az erősebbik nem képviselői közül is sokan szenvednek a tüneteitől.

1. Mit jelent a frigidség?

Egy nőre vagy férfira akkor mondjuk azt, hogy frigid, ha szinte teljesen nullára csökken a szex iránti vágya, illetve nehezen, vagy egyáltalán nem jut el az  orgazmusig. Ha csak pár hete tapasztalod magadon vagy párodon a jeleket, ne ess kétségbe, lehet, hogy csak rossz passzban vagy/van. Ha huzamosabb ideje áll fenn a probléma, érdemes elgondolkodni és utánajárni a háttérben húzódó okoknak.

2. Kiket érint?

Korábban elsősorban a nők körében volt elterjedtebb a frigidség, de ma már sok férfi is szenved tőle. Szerencsére a kilencvenes évekhez képest ma már kevesebb hölgy szenved a tünetektől, köszönhető ez annak is, hogy sokkal inkább merünk beszélni a problémáinkról.

frig2.jpg ()

3. Ez genetikai betegség?

Néhány kutatás azt állítja, hogy már óvodás korban észrevehetőek a gyerekeken olyan tulajdonságok, amelyek később akár frigidséghez is vezethetnek. Hogy ennek mennyi az igazságtartalma, nem tudni, de az biztos, hogy a háttérben semmifajta genetikai probléma nem áll. Egyik nő és egyik férfi sem született frigidnek, bár az előfordulhat, hogy egy rossz gyerekkori élmény vezetett idáig.

4. Mi váltja ki a frigidséget?

A nemi vágy iránti csökkenést nagyon sok minden okozhatja. A háttérben állhat fáradtság, stressz, szorongás, hormonális zavar, krónikus betegség és a partnerek közötti kommunikációs zavar is.

5. Van kiút?

Ha a partnerrel való beszélgetés már nem segít, célszerű minél előbb szakemberhez fordulni. Ha pszichés okok húzódnak a háttérben, ezeken könnyedén lehet segíteni. Vannak olyan szexuális tréningek is, amelyek segítenek fokozni a vágyat, de a siker persze a felek hozzáállásától is nagyban függ.

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X