Főoldal > Utazás > Irány a sokszínű India!

Irány a sokszínű India!

egzotikusIndiatermészetutazásvilágörökség
0

Írta: and

A hatalmas India… Ha elindulsz Indiába, érdemes legalább egy hónapot rááldoznod az utazásra, hiszen olyan nagy és annyi a felfedeznivaló, hogy rövidebb idő alatt aligha ismerheted meg a világ második legnépesebb országát. Területén rengeteg népcsoport, nyelv és vallás él együtt, egymás mellett, így lakosai között találsz hindukat, muzulmánokat, buddhistákat és más vallásúakat is. A mienktől […]

A hatalmas India…

Ha elindulsz Indiába, érdemes legalább egy hónapot rááldoznod az utazásra, hiszen olyan nagy és annyi a felfedeznivaló, hogy rövidebb idő alatt aligha ismerheted meg a világ második legnépesebb országát. Területén rengeteg népcsoport, nyelv és vallás él együtt, egymás mellett, így lakosai között találsz hindukat, muzulmánokat, buddhistákat és más vallásúakat is. A mienktől egészen különböző életszemléletet és mentalitást ismerhetsz meg a Káma Szútra, a hindu bölcselet és a jóga hazájában. Tömeg, riksák, fűszerpiac, íncsiklandó ételek, elefántok, szentként tisztelt tehenek, ősi épületek és rengeteg kaland vár rád ezen a messzi vidéken. Ha nem is járhatod be az egész országot, mi megmutatjuk neked mi az, amit nem érdemes elszalasztani!

A természet kincsei

Északon a jeges Himalája, míg délen az Indiai-óceán határolja az országot, így itt egyaránt megtalálhatod a magas, hófödte hegycsúcsokat és a forró, homokos partot. Csodálatos, paradicsomi strandokon pihenhetsz. Csak feküdj el a homokban és élvezd a napsütést, de ne feledkezz meg a sokfaktoros napkrémről! Több mint 500 különböző nemzeti park található India területén, ahol többek között olyan állatokat láthatsz, mint a bengáli tigris, az orrszarvú és a leopárd.

shutterstock_61559128.jpg ()A világörökség részei

India egyik jelképe a csodálatos és hatalmas Tádzs Mahal épülete, amelyet képről már biztos te is láttál. Az Agra városában található mauzóleumot a 17. században építtette egy császár szeretett felesége halálakor, ezért a síron túli és örökké tartó szerelem szimbólumának tartják. Manapság évente több mint 3 millió turista keresi fel a gyönyörű építményt. Kötelező még ellátogatnod a fővárosba, Delhibe, ahol a világörökségnek több kincsét is meglátogathatod. A Tádzs Mahaléhoz hasonló stílusban épült a szintén gyönyörű Humájun császár síremléke, és ugyanúgy a fővárosban találod a Kutub Minárt, a világ legmagasabb téglából épült minaretjét. A buddhista vallás szent helyei a természetbe mesterségesen vájt ajantai és ellorai barlangtemplomok, melyek a buddhista szerzetesek kedvenc tartózkodási helyei voltak.

Az indiai konyha

Itthon is találni indiai éttermeket, így talán már van némi tapasztalatod az indiai ízekről. Az igazi indiai ételeket, mégis ott helyben ismerheted meg igazán. Sokan gondolják az indiaiakról, hogy vegetáriánusok, ami nem pont így igaz, hiszen az ország északi részén sok húst (főként birkát és csirkét) esznek. Ettől függetlenül nagyon sokan vegetáriánus koszton élnek, és minden étteremben, étkező helyen találsz vegetáriánus menüt is, sok rizzsel és zöldséggel. Jellemző az erős fűszerezés, főleg a curry, a gyömbér, a koriander és a chili. Híres az ország arról is, hogy lakói nagyon édesszájúak. Add át te is magad a gasztronómia örömeinek, és kóstolj meg minél többet a különleges és nagyon finom desszertekből, süteményekből!

Vízum és oltások

Ha Indiába indulsz szükséged lesz vízumra, melyet India Budapesti Nagykövetségén igényelhetsz, legalább 6 hónapig érvényes útlevélre, valamint megfelelő anyagi fedezetre. Tanácsos a Hepatitis A és B elleni védőoltás, az ott tartózkodás alatt pedig a higiéniára való fokozott figyelem.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X