Főoldal > Utazás > Síel a család: így szervezz hosszú hétvégét Ausztriában!

Síel a család: így szervezz hosszú hétvégét Ausztriában!

Ausztriacsaládbarátkikapcsolódássíelés
0

Írta:

A csodás táj és a remek sípályák mellett Ausztria nagy előnye, hogy közel van. Így nemcsak az útiköltség tekinthető barátinak – mondjuk az olasz, vagy francia úti célokhoz viszonyítva, hanem akkor is könnyebben elérhető, ha gyerekekkel töltenétek el pár napot a hegyekben. Családbarát sírégiókból több is található Ausztriában, például Serfaus-Fiss-Ladis vagy Altausee.  Ha festői környezetben […]

A csodás táj és a remek sípályák mellett Ausztria nagy előnye, hogy közel van. Így nemcsak az útiköltség tekinthető barátinak – mondjuk az olasz, vagy francia úti célokhoz viszonyítva, hanem akkor is könnyebben elérhető, ha gyerekekkel töltenétek el pár napot a hegyekben.

Családbarát sírégiókból több is található Ausztriában, például Serfaus-Fiss-Ladis vagy Altausee

Ha festői környezetben eltöltött hosszú hétvégére és teljes kikapcsolódásra vágytok, választhatjátok Grossglockner Resort Kals-Matreit is. Itt nemcsak kiváló minőségű sípályák várnak rátok, hanem síiskola, a kicsiknek síovi, gyermek sífelvonó, korcsolyázási és szánkózási lehetőség is.

Síbérletet egy napra 30,50-34 euróért (8-9 ezer Ft) vásárolhattok, a gyerekbérletek ára egy napra szezontól függően 15,50-17 euró (4 ezer Ft körül). Ezért, ha több napot is síeléssel szeretnétek tölteni, érdemes bérletet vásárolni. Ez felnőtteknek 3 napra fejenként kb. 26 ezer Ft-ba, gyerekeknek pedig 13 ezer Ft-ba kerül.

Ha viszont inkább kirándulással, sétával vagy szánkózással múlatnátok az időt, és a síelést legfeljebb csak kipróbálnátok a gyerekekkel, akkor vehettek bérletet délelőtt 11-től, déltől, vagy akár csak délutánra is. Ez szintén pénztárcabarát lehetőség: felnőtteknek déltől akár 7000 Ft-ból is kijöhet, gyerekeknek pedig még kedvezőbb: 3600 Ft.

Szállást egy hosszú hétvégére, például február 24-től 27-ig két felnőtt és egy gyermek részére reggelivel már 144 eurótól (39 ezer Ft) foglalhatsz, például a Bergerhofban.

Ha három vagy több gyerkőccel utaznátok, öt főre már 228 euróért (61 ezer Ft) találtok szállást egy februári hosszú hétvégére, például a Bio-Bauernhofban. Itt nemcsak egészséges harapnivalók és masszázsok várnak rátok, hanem játszótér és kisállatok is – a gyerekek nagy örömére.

További információ, bérletárak és szálláshelyek a Sihotelek.hu oldalon. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X