Főoldal > Utazás > Fedezd fel Portugália távoli kincsét, az Azori-szigeteket!

Fedezd fel Portugália távoli kincsét, az Azori-szigeteket!

AtlantiszAzori-szigetekkikapcsolódáslátnivalótermészet
0

Írta: and

Az Azori-szigetek tökéletes úti cél, ha szeretnél igazán kikapcsolódni, és távol kerülni a város nyüzsgésétől és zajától. Ha élvezed a természet közelségét, a csodálatos szigetek csak rád várnak, bármelyiket is választod közülük. A szigetcsoportot 27 sziget alkotja, melyek közül 18 lakatlan, a maradék 9 pedig a következőképpen helyezkedik el: nyugaton található Corvo és Flores, középen […]

Az Azori-szigetek tökéletes úti cél, ha szeretnél igazán kikapcsolódni, és távol kerülni a város nyüzsgésétől és zajától. Ha élvezed a természet közelségét, a csodálatos szigetek csak rád várnak, bármelyiket is választod közülük.

portugaliacikk.jpg ()A szigetcsoportot 27 sziget alkotja, melyek közül 18 lakatlan, a maradék 9 pedig a következőképpen helyezkedik el: nyugaton található Corvo és Flores, középen Faial, Horta, Pico, Sao Jorge, Graciosa, és Terceira, keleten pedig Sao Miguel és Santa Maria. Mindegyik sziget egy-egy vulkán, melyek közül a legmagasabb 2351 méteres Pico szigetén található.

portugaliautca.jpg ()Rejtélyek szigetei

A szigetcsoport a világ legfiatalabb szigetei közé tartozik, még ma is fejlődésben van. Épp ezért nem véletlen, hogy rengeteg kutató kedvelt célpontja. Egy legenda szerint a szigetek nem mások, mint az elsüllyedt Atlantisz óceánból kiálló csúcsai. Ezt az elméletet többen is vizsgálták, de a mai napig nem találtak bizonyítékot rá, hogy valóban Atlantisz maradványai lennének, viszont sok más izgalmas dolog történt ezen a környéken. Az egyik ilyen volt, amikor a Faial-szigettől nyugatra 1957-ben kitört a Capelinhos vulkán, majd néhány hónappal később visszahúzódott az óceánba. Ennek okát a mai napig nem tudják.

Sao Miguel – A zöld sziget

Sao Miguel a legnagyobb sziget a csoportban, a lakosság 60 százaléka itt él. Itt helyezkedik el a szigetek fővárosa, Ponta Delgada is, ahova a közvetlen repülőjáratnak köszönhetően a legtöbb turista is érkezik. A város szűk, macskaköves utcácskái, a díszes csempéből kirakott utcatáblák, a hangulatos parkok és a különleges botanikus kertek mind igazán fantasztikus élményt és különleges hangulatot nyújtanak az idelátogatónak. Látnivalói barokk stílusú építmények, mint a városháza, a városkapu és a Sao Sebastian főtemplom, vagy a parton található reneszánsz erőd. Az apró kis városban a nevezetességek mindegyike könnyedén elérhető egy kellemes sétával. Ha mégis elfáradtál, az óceánparton az erőd tövében megpihenhetsz egy kicsit.

A Zöld sziget nevet sem véletlenül kapta Sao Miguel. Legnagyobb része még ma is érintetlen, rengeteg felfedezésre váró hely található itt. Sajátságos klímájának köszönhetően csodás banán -, tea -, és ananászültetvényeket csodálhatsz meg, a sziget belső részén pedig mesés, hegyi tavak és hőforrások várják a kirándulókat.

portugaliabika.jpg ()Lesd meg a bálnákat!

Az Azori-szigetek a bálnák téli-nyári vándorlásának útvonalába esnek, így május és szeptember között igazán különleges élményben lehet része annak, aki vállalkozik a túrára. Ebben az időszakban rendszeresen csónakos utak indulnak az óceán világának megismerésére. A turistákat persze leginkább a bálnák és a delfinek érdeklik. A kora reggeli túrákon te is egészen közelről meglesheted ezeket a csodás élőlényeket.

Látnivalók sora

Az Azori-szigetek mindegyike különleges, tele látnivalókkal és természeti csodákkal. Ha nem tudsz dönteni a sok szép sziget között, látogass el mindegyikre egy-egy napra, hidd el, nem fogod megbánni! Terceira például híres a Szentlélek-körmenetéről és bikaviadalairól, Pico az úgy nevezett parázssziget a működő vulkánjai miatt különleges célpont, a Corvo-szigeten pedig a legnagyobb látványosság egy csodálatos tengerszem (kialudt vulkán kráterében lévő tiszta, hideg vizű tó).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X