Főoldal > Utazás > Az ezeregy éjszaka meséinek világa: utazz Dubaiba!

Az ezeregy éjszaka meséinek világa: utazz Dubaiba!

Dubaihotelnyaralás
0

Írta: and

Privát strand és felhőkarcolók Strandhotel a híres Palm Jumeirah-n, üzleti hotelek vagy éppen a legendás öt csillagos kunyhócskák – az exkluzív lehetőségek végtelen választéka, nem véletlenül nevezik Dubait „a hotelek Mekkájának”. A különböző hotelek különböző igényeket és szükségleteket elégítenek ki, az utazási irodák kínálatából válogatva mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Kilométer hosszú privát strandot […]

Privát strand és felhőkarcolók

Strandhotel a híres Palm Jumeirah-n, üzleti hotelek vagy éppen a legendás öt csillagos kunyhócskák – az exkluzív lehetőségek végtelen választéka, nem véletlenül nevezik Dubait „a hotelek Mekkájának”. A különböző hotelek különböző igényeket és szükségleteket elégítenek ki, az utazási irodák kínálatából válogatva mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt.

Kilométer hosszú privát strandot kínál vendégeinek az egyik legrégebbi, klasszikus strandhotel, a Jumeirah. A 100 méter hosszú hullámformájú épület 600 szobájából pedig lenyűgöző kilátás nyílik a Burj al Arab-ra. Kissé pénztárcakímélőbb, ám hasonlóan exkluzív szolgáltatásokat kínál a Four Points Hotel, mely könnyen megközelíthető helyen, 384 modern szobával várja a Dubai-ba látogatókat. A 43. emelet tetőteraszán található medence és a Jumeirah strandra közlekedő közvetlen buszjáratok ellensúlyozzák a négy csillagos szolgáltatást.

Szintén jó alternatívája lehet a megfizethetetlenül drága strandhoteleknek a Crown Plaza. A reptértől mindössze 10 percnyire, a városközpontban található hotel 300 szobájából lélegzetelállító kilátás nyílik Dubai kikötőjére és a városra.

dubaicikk1.jpg ()A Burj Khalifa szomszédságában

A The Address Downtown 63 emelet magas épülete szinte nevetségesen kicsinek tűnik a Burj Khalifa elképesztő méreteihez képest. Lobbyja azonban lenyűgöző és nagyszabású, ahogyan a 200 modern stílusban berendezett szoba és a 600 apartman is. A hotel legnagyobb különlegessége és előnye azonban, hogy a vendégeknek nem kell az elutazás napján már reggel kicsekkolni, hanem egész nap használhatják a szobát felár nélkül.

Dubai első neoarab stílusban épített üdülőhelye, a One & Only Royal Mirage szintén maximálisan gondoskodik a zavartalan pihenésről és kikapcsolódásról. A 250 szobából álló létesítményt ugyanis egy privát strand, óriási medence és pálmafák teszik felejthetetlenné. A boltívek, mozaikkövek és tornyocskák pedig izgalmas, mégis átgondolt építészeti koncepcióról árulkodnak.

dubaicikk2.jpg ()Dubai szívében – a családdal

Az abra-k fáradhatatlan ingázásaival körülvéve, Dubai óvárosának szívében fekszik a híres Radisson, melynek legfőbb előnye a könnyű megközelíthetőség. A hoteltól ugyanis néhány percen belül elérhető a metró és Deira tradicionális városrésze is.
Az Atlantis-ban viszont igazi multikulturális kavalkádot találunk, arab nagycsaládosok, európai szinglik és ázsiai párok élvezik önfeledten a megahotel és az aquapark lehetőségeit.

A tradicionális oszmán életérzést közvetíti a Jumeirah Zabeel Saray márvánnyal, nemes fával és arannyal díszített lenyűgöző palotája. A hotel a Palm Jumeirah részlegesen beépített külső ívén fekszik, lenyűgöző kilátással a lagúnákra.
Dubai tehát a végtelen luxus mellett számos egyéb lehetőséget kínál, hogy nyaralásunk valóban az ezeregy éjszaka meséibe illő legyen.

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

5 fogyitrükk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X