Főoldal > Utazás > Top 3 úti cél nyárra

Top 3 úti cél nyárra

ajánlatkikapcsolódásnyaralásúti cél
0

Írta: and

Kalandozás Dél-Karintiában Eddig még csak síelni voltál Ausztriában? Látogass el idén nyáron az ország legdélebbi tartományába, a tavak birodalmába! Karintiában több mint 1270 állóvíz, 200 fürdőtó, 8000 kilométernyi folyóvíz és számtalan gyógyító forrás található. A táj első pillantásra magával ragad, a kék és zöld valamennyi árnyalatában játszó, ivóvíz tisztaságú tavak és az Alpok napsütötte, havas […]

Kalandozás Dél-Karintiában

Eddig még csak síelni voltál Ausztriában? Látogass el idén nyáron az ország legdélebbi tartományába, a tavak birodalmába! Karintiában több mint 1270 állóvíz, 200 fürdőtó, 8000 kilométernyi folyóvíz és számtalan gyógyító forrás található. A táj első pillantásra magával ragad, a kék és zöld valamennyi árnyalatában játszó, ivóvíz tisztaságú tavak és az Alpok napsütötte, havas csúcsai ideális környezetet teremtenek a tökéletes feltöltődéshez.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, de elsősorban kisgyermekes családoknak és kivételes élményekre vágyóknak. Dél-Karintiában ugyanis nem csak strandolásra, de búvárkodásra, vitorlázásra, szörfözésre, raftingolásra, kenuzásra, kerékpározásra, lovaglásra, nordic walkingolásra és túrázásra is lehetőség van.

Kulináris élvezetek

A gasztronómia kedvelői is számtalan különlegességet kóstolhatnak végig: a „Sasaka” nevű karintiai specialitást (apróra vágott szalonna, fokhagyma, só és bors – azaz ízletes tepertőkrém) például nem érdemes kihagyni, de feltétlenül kóstoljuk meg a cirbolyafenyő még pirosas tobozaiból készült cirbolyapálinkát, valamint a helyi borokat is!

REGIONSBILD.jpg ()

A nyugalom szigete

Szállj meg a közvetlenül a tópartra épült, négycsillagos Golf – und Strandhotel Sonne-ban! Kiváló kiszolgálásban, lélegzetelállító kilátásban, madárcsicsergésben, családbarát szolgáltatásokban, egyszóval felejthetetlen nyaralásban lesz részed.

További infók: http://www.hotel.sonne.info/de/golf-und-strandhotel-sonne/

Családos nyaralás Hévízen

Nehéz összeegyeztetni a nyaralással kapcsolatos igényeket a családon belül? Idén nincs pénzünk külföldre utazni? Akkor sem kell lemondanunk az élményekben gazdag vakációról! A Balaton dél-nyugati szegletében található Hévíz méltán híres a wellness és az egészséges életmód hívei körében. Számtalan gyógy- és terápiás szolgáltatás közül választhatunk, a Balaton közelsége pedig szintén végeláthatatlan programlehetőségek sorát kínálja.

Kinek ajánljuk?

Wellness-élményekre, kikapcsolódásra vágyóknak éppúgy, mint tinédzserekkel családos üdülésre készülőknek. A Tófürdő megújult Terápiás Centruma új, színvonalas szolgáltatásokat nyújt a család minden tagja számára. A városban lehetőség van emellett többek között golfozásra, íjászatra, ballon repülésre, teniszezésre, lovaglásra, bringázásra, a közeli Balatonnál pedig vitorlázásra, szörfözésre, vízibiciklizésre és sétahajókázásra is.

hotelcarbona.jpg ()Tinédzser-barát szálloda

A többszörösen kitűntetett, Magyar Termék Nagydíjas NaturMed Hotel Carbona az unatkozó tizenévesekre is gondolt Carbona Junior programjával. A szállodához tartozó 300 négyzetméteres élményfürdő mellett kialakításra került egy tinédzser medence is, ahol szabad labdázni, fröcskölni és akár ugrálni is. A hotelben egyéni vagy kiscsoportos konzultációk keretében a tinédzserek megismerhetik a helyes bőrápolás alapvető lépéseit is. A speciálisan összeállított junior-arckezelés pl. – drasztikus mechanikai behatások nélkül – frissíti és tisztítja a bőrüket, miközben a kozmetikusok személyre szóló tanácsokkal látják el őket. Emellett a szálloda dietetikusa az egészséges táplálkozással kapcsolatban segíti a fiatalokat, valamint számtalan sportlehetőség nyújt számukra felejthetetlen nyári kikapcsolódást.

További infók: http://www.carbona.hu/

Toszkána – szerelem első látásra

Toszkána északi és déli részén is rengeteg a látnivaló. Az északi rész felkapottabb (Firenze, Pisa, Lucca, Chianti, stb.), de délen is legalább ennyire csodálatos városok várnak, ráadásul jóval kevesebb a turista is. Errefelé minden domboldalon áll egy un. agriturismo, ahol elfogadható áron lehet szép apartmanokat bérelni, de mindenképpen érdemes előre foglalni, mert népszerű úti cél és gyorsan telnek a helyek. Az éghajlat is nagyon kedvező ebben az időszakban – félig hegyvidéki a tenger felől érkező gyakori frissítő légáramlatokkal.

Kiknek ajánljuk?

Bárkinek, aki lélegzetelállító tájakra, történelmi látnivalókra, különleges gasztronómiai élvezetekre és egy csepp romantikára szomjazik. Észak Olaszország egyik legszebb tartományában ciprusoktól, szőlőtől és olajfáktól zöldellő dombok tetején tornyos középkori városok vagy luxusszállóvá alakított kúriák állnak, ahol mindenki talál magának ideális pihenőhelyet. A kerékpározást és a hosszú felfedező sétákat nem érdemes kihagyni. A toszkán fővárosra, Firenzére – hajdan Európa kulturális fővárosára – ma is számos látnivalót kínál: az Uffizi Képtár, a firenzei székesegyház (a világ 3. legnagyobb temploma), a Pitti-palota és a Boboli-kert kihagyhatatlan nevezetességek.

toscanaszallas.jpg ()Mesebeli vakáció

Tölts el egy hetet a Hotel Rifugio Prategiano vendégházban! A komplexum Maremma területén helyezkedik el, kilátással a csodálatos toszkán dombokra. A környék látványossága többek között a San Galgano-apátság és Massa Marittimai székesegyház, de lehetőség van lovaglásra, bringázásra, túrázásra és strandolásra a vendéghát medencéjében. 

További infók: http://www.hotel-toscana-tuscany.com/toszkana-szalloda-hotel.html

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X