Főoldal > Utazás > 5 kérdés Ibizáról

5 kérdés Ibizáról

buliIbizakülföldnyárspanyolszigetutazásvilágörökség
0

Írta: and

Miért hívják „Fehér szigetnek”? A spanyol Baleár-szigetekhez tartozó Ibiza 40%-a természetvédelmi terület, csodálatos faunája és flórája ma is érintetlen. Páratlan természeti adottságai, gazdag élővilága, illatos kertjei, fantasztikus homokos strandjai, jellegzetesen hófehérre meszelt házacskái miatt fehér szigetnek is nevezik, gazdag kulturális-történelmi értékeinek köszönhetően pedig a sziget a Világörökség része. Mikor érdemes elutaznom? Csendesebb vakáció céljából célszerű […]

Miért hívják „Fehér szigetnek”?

A spanyol Baleár-szigetekhez tartozó Ibiza 40%-a természetvédelmi terület, csodálatos faunája és flórája ma is érintetlen. Páratlan természeti adottságai, gazdag élővilága, illatos kertjei, fantasztikus homokos strandjai, jellegzetesen hófehérre meszelt házacskái miatt fehér szigetnek is nevezik, gazdag kulturális-történelmi értékeinek köszönhetően pedig a sziget a Világörökség része.

Mikor érdemes elutaznom?

Csendesebb vakáció céljából célszerű az utazást szeptember-október környékére időzítened, ilyenkor az árak is szolidabbak, míg a főszezonban csak úgy hömpölyög a tömeg, és ha belevetnéd magadat a nyüzsgő éjszakai életbe, Ibizára júniustól-szeptemberig érdemes ellátogatnod, hisz a többi hónapban szinte minden klub és szórakozóhely zárva van.

ibizacikk1.jpg ()Hol tudok izgalmas dolgokat vásárolni?

A híres Es Cana hippi piacon a legegzotikusabb és legkülönlegesebb portékák között csemegézhetsz, míg a Las Dalias piacon szombatonként több ezer ember fordul meg, ahol elképesztő dolgokat szerezhetsz be. A piacon éttermek és kávézók is működnek, péntek éjszakánként pedig festők és szobrászok lepik el az utcákat. A Punta Arabi hippi piacon szerdánként kb. 400 standon válogathatsz az ezüst ékszerek, bizsuk, ajándékok, kézműves- és bőrtermékek kínálatából. Ha kedveled a trendi holmikat, Ibiza óvárosban rengeteg butik csábít a vásárlásra.

Mik a legmenőbb klubok?

A legtöbb szórakozóhely Ibiza központjában, a környékén, illetve San Antiono-ban található. Az Amnesia az Internation Dance Awards díjkiosztón elnyerte a világ legjobb klubja címet, ami annak is köszönhető, hogy itt a világ vezető DJ-i lépnek fel, míg a Privilege a világ egyik legnagyobb diszkója. Az Eden Ibiza legújabb partihelye, az Es Paradis főként a vízibulik miatt népszerű. Ám mind közül a leghíresebb partihely az ibizai kikötő közelében lévő Pacha, ami mára valóságos életstílussá nőtte ki magát és a világ szinte minden tájáról érkeznek ide fiatalok, hogy olyan mega Dj-k zenéire tombolhassanak, mint David Guetta, Erick Morillo vagy a Swedish House Mafia.

ibizacikk2.jpg ()Mit nézzek meg a szigeten?

Ibiza festői szépségű óvárosában gyönyörködhetsz a fehér házsorokban és a válaszfalakkal körbeölelt kikötőben, míg a felsővárosban megtekintheted a nagy katedrálist és a bástyákat. A táj különösen nyugaton és északon lenyűgöző, ahol csodás sétákat tehetsz, és ellátogathatsz a sziklás Es Vedra-hoz, ami a sziget fő látnivalója. Ha szívesen gyönyörködnél a naplementében, Ibiza második legnépszerűbb üdülővárosában, San Antonio-ban páratlan élményben lehet részed. Az őslakosok a kalózok ellen építették a tornyokat és az erődített templomokat, ezeket Santa Eulalia-ban és San Miguel-ben nézheted meg, míg a leghíresebb torony Sant Josep-ben található. Igazi gyöngyszem San Joan szigete a Cueva de Es Cuieram barlanggal, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a San Miguel öbölre, a paradicsomi élményről pedig a híres Formentera sziget gondoskodik.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X