Főoldal > Utazás > Ezeket vidd magaddal a nyaralásra!

Ezeket vidd magaddal a nyaralásra!

kelléknyaralásszükséges
0

Írta: and

Végre elérkezett a várva várt nyaralás napja? Mielőtt behúznád a bőröndöd cipzárját, tarts még egy gyors leltárt, és győződj meg róla, hogy a következő elengedhetetlen felszerelések mindegyike bent lapul a táskádban. Vízi cipő A flipflopok nagyon bájos és praktikus lábbelik, de mivel nem igazán nyújtanak biztos tartást, könnyen a bokád láthatja kárát a viselésének. Ha […]

Végre elérkezett a várva várt nyaralás napja? Mielőtt behúznád a bőröndöd cipzárját, tarts még egy gyors leltárt, és győződj meg róla, hogy a következő elengedhetetlen felszerelések mindegyike bent lapul a táskádban.

Vízi cipő

A flipflopok nagyon bájos és praktikus lábbelik, de mivel nem igazán nyújtanak biztos tartást, könnyen a bokád láthatja kárát a viselésének. Ha az úti célod homokos tengerpartra, vagy éppen ellenkezőleg, kavicsokkal tarkított strandra visz, akkor mindenképp legyen nálad egy vízi cipő, amely megfelelő biztonságot nyújt a homokban, és a tengerben is egyaránt, megóv az éles kövektől, a kagylók, szúrós állatok által okozott vágásoktól, ezenfelül a lábfejedet is megvédi a leégéstől.

nyaral2.jpg ()

Legalább 30-as faktorszámú fényvédő

Ez minden nyári vakáció alapkelléke, függetlenül attól, hogy vízpartra mész, vagy sem. Olyan kencét válassz, amely az UVA és az UVB sugarakkal szemben is felveszi a harcot. És ha úgy gondolod, hogy elegendő az a mennyiség, amivel bekented magad, akkor még egy kicsit vigyél fel a termékből, hiszen a fényvédővel majdnem mindenki fukarkodik.

Sok-sok víz

A vízfogyasztást soha nem lehet túlzásba vinni, a vizet bármikor bátran nyakalhatod. Másrészt, ha épp rendkívül aktív napokat élsz meg, kétszer annyi folyadékra van szükséged, mintha naphosszat az íróasztalodnál ücsörögnél. Ne várj addig, amíg rád tör a szomjúság, hiszen az már a dehidratáltságot jelzi.

Antibakteriális gél

Ez főként utazás közben tehet jó szolgálatot, ha megálltok valahol, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a mellékhelységben elfogyott a szappan. De ha nincs lehetőség kézmosásra, akkor is szuper lehet az ilyen készítmény, ami minden baktériumot elpusztít.

nyaral3.jpg ()

Pokróc

Egy nagyobb pokróc akkor is jól jön, ha strandolni mentek, és akkor is nélkülözhetetlen lehet, ha egy kirándulás során akartok valahol megpihenni. Elvégre kényelmesebb ezen elnyúlni egy hosszú pancsolást, vagy túrázást követően, mint a puszta földön.

Gyógyszerek

Utazásra soha ne indulj el úgy, hogy nem állítasz össze egy kisebb úti patikát. Tartalmazzon hasmenés csillapítására széntablettát, antihisztamint az allergiás tünetekre, kötszereket, lázcsillapítót, izomlazítót, enyhe hashajtót, fájdalomcsillapítót, és egy lázmérőt.

Aloe vera gél

Az alove verat tartalmazó gél gyógyírt jelent a leégésre, hűsíti a bőrt, csökkenti a gyulladásokat és fájdalomcsillapító hatású. Szinte univerzális a készítmény, tehát ezt semmi esetre se hagyd otthon.

Bicska

A kirándulások alapkelléke a jó öreg bicska, ami több területen is képes helytállni. Nem csak, hogy az ebédre szánt szendvicset készíthetjük el segítségével, de kinyithatod vele a konzerveket, a dobozos üdítőitalokat, ha nem boldogulsz velük, és végszükség esetén a hegyével még a csavart is meglazíthatod. Ha pedig oly szerencsés vagy, hogy svájci bicskával rendelkezel, akkor a lehetőségek széles tárháza áll előtted, a dugóhúzótól kezdve a reszelőn keresztül egészen a kisollóig minden megtalálható rajta. Ha nem áll a birtokodban ez a hasznos kis eszköz, gyorsan újíts be egyet, és így biztos, hogy számodra nem lesz megoldhatatlan helyzet.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X