Főoldal > Utazás > Fedezd fel Görögország csodás szigeteit!

Fedezd fel Görögország csodás szigeteit!

görögGörögországszigettengerpart
0

Írta: and

Barangold be Leszboszt! Kulturális, történelmi és gasztronómiai szempontból a leszboszi élmények felülmúlhatatlanok. “Leszbosz (vagy újkori nevén Mitilini) Görögország harmadik legnagyobb szigete, amelyet páratlan szépségű hegyek borítanak, így remek túralehetőségeket kínálnak. A sziget déli és keleti részét olajfaültetvények jellemzik, és innen származik a legjobb görög olívaolaj, a leszboszi sajt és az ouzó is. Bár Leszbosz a […]

Barangold be Leszboszt!

Kulturális, történelmi és gasztronómiai szempontból a leszboszi élmények felülmúlhatatlanok. “Leszbosz (vagy újkori nevén Mitilini) Görögország harmadik legnagyobb szigete, amelyet páratlan szépségű hegyek borítanak, így remek túralehetőségeket kínálnak. A sziget déli és keleti részét olajfaültetvények jellemzik, és innen származik a legjobb görög olívaolaj, a leszboszi sajt és az ouzó is. Bár Leszbosz a tömegturizmus egyre népszerűbb célpontja, elég nagy területen húzódik, így egyáltalán nem zsúfolt” – tájékoztat Fehérvári Balázs, a Multigo Cégcsoport utazási szakértője.

A sziget az európai és a közel-keleti építőművészet varázslatos elemeit ötvözi. Morie várostól Panagiodu és Thermin keresztül, egészen Skala Sykaminias lenyűgöző a hegyi falvak, a kolostorok és a modern nyaralóhelyek látványa. Leszboszon található  Sigri városa, ahol a mondák szerint a művészek múzsái születtek és itt élt Sapphó, a híres leszbikus költőnő is.

gorogcikk1.jpg ()A szigeten rengeteg gyógyvizű forrás van, és ha romantikára vágysz, több pici öbölre is lelhetsz. A főváros Mitilini, amely tökéletes helyszínt biztosít az ódon cukrászdáknak, a pékségeknek és az antikvitás üzleteknek, ám érdemes a helyi művészek kerámia- és ékszerműhelyeit is felkeresned.

Wellness Cafe tipp: Ne hagyd ki Plomari városkáját, mely főleg az ouzójárol ismert és élvezd a napsütést Vatera gyönyörű strandjain.

Töltődj fel Ioszon!

A kis kiklád sziget hosszú tengerpartjairól és élénk éjszakai életéről híres.
„Ha érdeklődsz a kultúra iránt, Ioszon több mint 300 templomot találhatsz, és felfedezheted a velencei várat. A festői szépségű Santorini innen egy órányi hajóútra fekszik, így érdemes a vakációt néhány itt eltöltött nappal, illetve Folegandroszra és Szikinoszra történő kirándulással kombinálnod” – fűzi hozzá a szakértő. Iosz három legjelentősebb települése a nyugati part mentén egymás közvetlen közelében fekszik: Ormosz a sziget kikötője, a főváros Hora a kikötőtől 2 km-rel beljebb található, míg Milopotas, a strand, Horától 1 km-nyire, a dombok tövében terül el. Gialos Beach a kikötőtől nyugatra húzódik.

gorogcikk2.jpg ()Wellness Cafe tipp: Santorini híres bortermelő vidék, így feltétlenül ízleld meg a sziget különleges párlatait.

Gyönyörködj az ezerarcú Kefalloniában!

Az Enosz-hegyet körbeölelő sziget lenyűgöző panorámái, szerpentines útjai és a szakadékok életre szóló élményt ígérnek. A tájat kefalloniai fenyők, ciprusok, olajfák gazdag szín- és illat kavalkádja színesíti. Ha izgalmas kirándulásra vágysz, látogass el a sziget dél-keleti részén fekvő Szkala városába, és térj be Porosz városának egyik hangulatos tavernájába. A tengerpartot elhagyva, sűrű, erdős rész vezet a sziget belsejébe, miközben a legmeglepőbb pillanatokban kecskék bukkannak elő a semmiből.

gorogcikk3.jpg ()Tölts pár kellemes órát Szami falucskájában, ahol a híres „Corelli kapitány mandolinja“ című filmet forgatták Pénelopé Cruz és Nicolas Cage főszereplésével. Kirándulj el Agia Efímia bájos kikötőjébe, majd fedezd fel a sziget egyik fő nevezetességét, a Myrtos strandot.

Valóságos ékszerdoboz Asszosz faluja, ahol a házak izgalmas színkavalkádját a tipikus bugenvileák teszik teljessé. Fiszkardo a sziget talán legszebb települése, kikötője, színes házai, tavernái és szuvenír-boltjai filmbe illő kulisszát alkotnak. A sziget fővárosa Argosztoli, amelyet 1953-ban egy hatalmas földrengés miatt újra kellett építeni, ám rengeteg csodás felfedeznivalót kínál.

Wellness Cafe tipp: Kóstold meg a sziget ételspecialitásait, az ún. kreatopitát, ami egy hússal töltött lepény, vagy desszertként a mandulás amigdalopitát.

Szállásokat itt foglalhatsz: http://kulfoldiszallasok.hu/, http://www.olcsoszallasok.net/, http://www.greentravel.hu/

Őrizd meg hajtincseid fiatalságát!


További cikkeink a témában

kalandszörf

Hogyan kezdjünk a szörfös kalandba? Tippek

Írta:
0

A szörfözés izgalmas sport, amely lehetőséget ad arra, hogy közelebb kerüljünk a természethez, és megismerjük a tenger erejét. Ha valaki úgy dönt, hogy belekóstol ebbe a kihívásokkal teli vízi sportba, először is tisztában kell lennie azzal, mit jelent valójában a szörfözés, és milyen előkészületeket igényel. A kezdéshez nemcsak fizikai felkészültség szükséges, hanem megfelelő felszerelés és a tenger vagy óceán iránti tisztelet is elengedhetetlen.

Kövess Facebook-on!
X