Főoldal > Utazás > Hol borozz ősszel? Megmondjuk! (x)

Hol borozz ősszel? Megmondjuk! (x)

bőrborozásborpinceutazás
0

Írta:

Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor bor!  Érdemes e színes évszakban kirándulni egy nagyot, ellátogatni a Villányi borvidékre, a VYLYAN Szőlőbirtokra, amely elrejtőzve a világ zajától, varázslatos környezetben található a Dobogó dűlő szívében, Kisharsányban. A boroknak igazán a „születési helyén”, a pincészetnél van a legnagyobb varázsa, pláne ilyenkor, a szüret idején, amikor a levegőben […]

Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor bor! 

Érdemes e színes évszakban kirándulni egy nagyot, ellátogatni a Villányi borvidékre, a VYLYAN Szőlőbirtokra, amely elrejtőzve a világ zajától, varázslatos környezetben található a Dobogó dűlő szívében, Kisharsányban. A boroknak igazán a „születési helyén”, a pincészetnél van a legnagyobb varázsa, pláne ilyenkor, a szüret idején, amikor a levegőben is az erjedő bor illata terjeng..  

A hely varázsát tapasztalni kell, leírni nehéz: Az őszi aranysárga napfénybe öltözött mediterrán hangulatú terasz, az ezer színben pompázó szőlőlankákat körülölelő természetvédelmi terület, az Ördögszántotta hegy (Szársomlyó) páratlan látványa, az egyedülálló Művészi Hordó kiállítás, a tűzrakóhely a fák alatt…

A pincészet 2008-ban elnyerte „Az Év Pincészete Magyarországon” címet, borai a kezdetektől hoznak haza nemzetközi díjakat.  

Szép borok (amik a felmelegítik a lelkünket az egyre rövidebb nappalokon…), friss zamatos must (tudják, hatalmas vitaminbomba és a legjobb méregtelenítő!), és ínycsiklandó szüreti falatok (frissen sütött kenyér, levegőn szárított sonka, pástétomok, kézműves csokoládé) várják a borra, a természetre és kultúrára szomjazó közönséget. Egyszóval, ha kikapcsolódásra vágyik, nincs más hátra, irány az őszi napfényben fürdő Vylyan terasz!  Térkép

Bővebb információ: www.vylyan.hu

vylyan terasz-cikk kép.jpg ()

 

További képekét kattints a galériára!

Exkluzív borozó és vinotéka az Anna-bálok helyszínén

A balatonfüredi Anna Grand Hotel**** Wine&Vital nem csak a wellness területén kíván az élvonalba tartozni, a borkultúra népszerűsítését is célul tűzte ki maga elé. A szálloda falai között fedezheted fel az egyedi, 420 m2-es Vivamus Vinotékát, amely közel 60 fajta borral rendelkezik, és nem csak a hotel vendégei számára elérhető. Kóstold végig mind az öt borrégió isteni nedűit, majd az új, exkluzív Borharapó nevű borozóban harapj hozzájuk a szálloda világbajnok mesterszakácsa: Szijártó Balázs által készített finomabbnál-finomabb borkorcsolyákból. A Borharapóban a kiváló minőségű borok mellett pálinkákat is ízlelhetsz igen kedvező áron, és közben megismerkedhetsz a Vivamus Borház és Pincészet filozófiájával is: igitur vivamus, azaz éljünk és élvezzük az életet amíg lehet, finom ételekkel és borokkal!

Az „ivókúra” előtt vagy után érdemes a bőrünket is kényeztetni a szálloda Spa részlegében a Kianty Vino luxus termékcsalád szőlőre és annak ideális hatóanyagaira épülő testkezeléseivel, masszázsaival, borterápiás fürdőivel, hiszen ezek kiváló antioxidánsként 50-szer eredményesebbek, mint az E-vitamin és 20-szor hatékonyabbak, mint a C-vitamin.

Bővebb információ: www.annagrandhotel.hu/vinoteka.html

Vivamus Vinoteka cikkbe.jpg ()

További képekét kattints a galériára!

 Minden cseppje Béres!

Tokaj-Hegyalja szívében, a borvidék mértani középpontjában található Erdőbénye, egy titokzatos völgyben megbúvó aprócska falu. Kádárok ősi mesterségének otthona, kő és fafaragók ihletője ez a hely, ahol távol a városok zajától, egy pohár bor felett beszélgetve megáll az idő. Itt található a Béres Szőlőbirtok és Pincészet 45 hektáros birtoka, ahová a Béres Cseppel hírnevet szerzett tulajdonosok álmodtak egy tájba simuló, modern épületet és virágzó borászatot.

Látogass el hozzánk, és járd végig velünk különböző túra útvonalainkat, legyen az a Dűlő túra, a Kápolna túra vagy a Présház túra.

Kövesd végig a szőlő útját a szürettől a hordókig, majd feledkezz bele a borkóstolás világába, és kortyolgasd élvezettel díjnyertes borainkat, illetve az ősz aktuális újdonságát, a Béres Mustot.

Szeretettel várunk!

Bővebb információ: beresbor.hu/hu/programs/offers/

beresbe1.jpg () További képekét kattints a galériára!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X