Főoldal > Utazás > Töltsd az adventet Ausztriában

Töltsd az adventet Ausztriában

adventAusztriaBécs
0

Írta: and

Sokan nem szeretjük a telet, a komor és napsütés nélküli napokat, de ahogy közeledünk az adventi időszakhoz és a karácsonyhoz, egyre jobban ünneplőbe öltözik a lelkünk és a várakozás hangulata megszépíti még a legkomorabb perceket is. Csillogó díszben pompázik minden és megszínesednek a városok utcái, terei. Ausztriában mindez már november elején elkezdődik, az utazási irodák […]

Sokan nem szeretjük a telet, a komor és napsütés nélküli napokat, de ahogy közeledünk az adventi időszakhoz és a karácsonyhoz, egyre jobban ünneplőbe öltözik a lelkünk és a várakozás hangulata megszépíti még a legkomorabb perceket is. Csillogó díszben pompázik minden és megszínesednek a városok utcái, terei.

Ausztriában mindez már november elején elkezdődik, az utazási irodák kínálata pedig csurig van a szebbnél szebb adventi kirándulások ajánlataival. Érdemes szemügyre venni ezeket, hiszen nem csak a nagyobb adventi forgatagát látogathatjuk meg, hanem a kisvárosok, falvak ünnepi hangulata is magával ragadhat minket.

Az igazán hagyományos karácsonyi hangulatért érdemes ellátogatni a Salzburg közelében elterülő Oberndorfba. Ebben a kis faluban énekelték el ugyanis először a „Csendes éjt”. Lehetőség nyílhat a helyi kápolna és a közeli múzeum megtekintésére is.

Kétség kívül a főváros, Bécs a legpompásabb advent idején. A város több pontján, pl. a Városháza előtt vagy a schönbrunni kastélynál is bódék sokasága várja a vásárlókat. A sült gesztenye és a csokoládékülönlegességek elmajszolása, valamint a forralt bor vagy a különféle ízesítésű puncs kortyolgatása közben megcsodálhatjuk a belváros kivilágított és feldíszített nevezetességeit is: az Operát, a Stephans Dómot, a Hofburgot vagy a Parlamentet.

advent2.jpg ()

Ha nem akarunk túl messze menni, csak a szomszédos Burgenland tartományba, akkor sem maradunk ki a díszes varázsból. Fraknó avagy Forchtenstein vára idén is színes programokkal várja az érdeklődőket. Nem csak különleges, kézműves ajándékokat vásárolhatunk itt a finom illatú fűszereken át a lakberendezési tárgyakig, hanem láthatunk zsonglőr showt vagy részt vehetünk a marionett színház előadásában. Mindemellett a hangulatról fúvós zenekar gondoskodik.

Eisenstadtban (Kismarton) az Esterházy-kastélyban és az előtte elterülő téren vár ránk néhány különleges program, a karácsonyi vásáron kívül például jászol kiállítás és karácsonyi koncert a Bormúzeumban és a Haydn Teremben. A gyerekek számíthatnak a Mikulás látogatására, de bábszínház és barkácsház is várja őket.

Ennyi csoda láttán, hazatérve biztosan jól fog esni a sok-sok vásárfia kicsomagolása, a finomságok eszegetése, a karácsonyi illatok ízlelgetése. Ne legyünk hát szomorúak, ha itt a tél. Mert nem csak a mézeskalács lehet édes, hanem a várakozás is.

Szenzációs WELLNESS szállásajánlatok a Szallas.hu-n! Klikk ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X