Főoldal > Utazás > Irány Innsbruck, az Alpok fővárosa!

Irány Innsbruck, az Alpok fővárosa!

külföldsíelésutazás
0

Írta:

Innsbruck az Inn folyó völgyében fekszik, az osztrák Tirol tartomány csaknem 120 ezer lakosú székhelye

Innsbruck az Inn folyó völgyében fekszik, az osztrák Tirol tartomány csaknem 120 ezer lakosú székhelye. A turisták szemében elsősorban 800 éves múltra visszatekintő műemlékváros, amelynek idegenforgalma rendkívül jelentős. Az Innsbruckot körülölelő hegyóriások remek terepet kínálnak a sportolni vágyóknak, nem csoda, hogy 1964-ben és 1976-ban itt rendezték a téli olimpiai játékokat. Azóta a város komoly hangsúlyt fektet a sportos kínálatra: síelés, snowboardozás, sítúrázás, hótalpas túrázás és korcsolyázási lehetőségek egész sora várja a vendégeket Innsbruck környékén.

Ha a síelés vagy a snowboardozás szerelmese vagy, nem hagyhatod ki: egyetlen, 9 síterületre érvényes síbérlettel 300 kilométernyi pályán élvezheted a mozgás örömét és 90 felvonó segíti a hegyek meghódítását.

1. Nordkette/Seegrube

Izgalmas élmény: a városközponttól lebegővasúttal is eljuthatsz a pályákra. Alig 20 perccel később már a lélegzetelállító kilátást csodálhatod Innsbruckra. Ha elég bátornak érzed magad, itt merészkedhetsz rá a Karrinne-re, Európa egyik legmeredekebb lesiklópályájára.

innsbruck2.jpg ()2. Patscherkofel

A téli olimpiák helyszíne mára teljesen megújulva mutatkozik. Lejtőin mind a kezdők, mind a haladók élvezhetik a sportot, az esti kivilágításnak köszönhetően a pályákon napnyugta után is csúszhatsz. A gyerekek pedig imádják a Sunny Kids Kalandparkot.

3. Axamer Lizum

Ha nem szeretnél feleslegesen várakozni a felvonóknál, az Olimpia Expressz kötélvasút való neked, amely óránként több mint 12000 főt képes szállítani. A Lizum nemcsak hóbiztos síterület, hanem a freeride sportolók paradicsoma is. Ha pedig elfáradtál, a Hoadlhaus étteremben számos finomság elfogyasztása mellett gyönyörködhetsz a panorámában.

innsbruck3.jpg ()4. Glungezer

Távol a ricsajtól és a rohanástól itt lelheted meg Tirol leghosszabb, 15 kilométer hosszú lesiklópályáját. Ezt a területet a síelők és a sítúrázók egyaránt kedvelik porhóval borított lejtői és különleges hangulata miatt.

5. Muttereralm

Családbarát pályák, hobbisíelők számára is ideális terep, amely több faluból is elérhető. Ráadásul az árak is kedvezőek, a gyerekek 15 éves korig napijeggyel érkező felnőttek kíséretében lényegesen kevesebbet fizetnek.

innsbruck4.jpg ()6. Schlick 2000

Ezen a területen nemcsak síelni és snowboardozni lehet, hanem szánkózni, sífutni és a téli tájon túrázni is. Vidám estét tölthetsz barátaiddal egy menedékházban, ahol a helyi specialitások megkóstolása után a remekül karbantartott és jól megvilágított szánkópályák egyikén is leszáguldhatsz.

7. Stubaier Gletscher

Top of Tyrolnak is nevezik ezt a környéket, hiszen a 3000 méteres magasságból szemkápráztató panoráma tárul elénk. Itt várja a síelőket és hódeszkásokat az Alpok legcsaládbarátabb síterepe, a 2010/2011-es Skiguide véleménye szerint, amely 1500 síterületet tesztelt.

8. Kühtai

A szállodából rögtön a lejtőre – ez itt lehetséges – , majd több mint 40 kilométeren át carvingsízhetsz és szlalomozhatsz a téli napsütésben vagy a csillagos ég alatt. A snowboardozók pedig élvezhetik a powderrunt, a jibbelést és egyéb freestyle hódeszkázási lehetőségeket.

9. Rangger Köpfl

Legfőbb vonzereje a sokoldalúsága: a napsütéses lesiklópályák a síelők számára, a Funpark a snowboardosoknak, a nyugalmat kedvelőknek a magaslati túraútvonalak, a szánkózóknak pedig a kitűnő szánkópályák adnak örömet. Kényelmes, napozóteraszos menedékházak csalogatnak ínyencségeikkal, este pedig Apres Ski partik várják a bulizni vágyókat.

Még több információt itt találsz: www.innsbruck.info


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X