Főoldal > Utazás > Minden vágyad egy hétvégi miniszabi? Így utazz olcsón!

Minden vágyad egy hétvégi miniszabi? Így utazz olcsón!

külföldutazás
0

Írta:

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan! Könnyíts a bőröndödön!

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan!

Könnyíts a bőröndödön!

Repjegyet már – ha jó előre foglalsz, és kihasználod az akciót – potom összegekért kaphatsz, viszont a fapados társaságok alacsony áraikért cserébe szigorú szabályokat írnak elő a csomagok méretére, súlyára vonatkozóan. Ha ezeket megszeged, jelentős nem várt kiadásokkal kell kezdened a nyaralást. Figyelj oda arra, hogy csak a legszükségesebbeket vidd magaddal! Szabadulj meg például a térképektől és útikönyvektől, helyette töltsd le az okostelefonodra a célállomás térképét a Google Térképről, és csillagozd meg hova szeretnél ellátogatni. Így megúszod a kinti adatkapcsolati díjakat is. Útikönyveket letölthetsz, megvehetsz pdf formában is a legtrendibb útioldalról, a Lonely Planetről. (Ne felejtsd el pdf-néző alkalmazást is telepíteni!)

hetvege2.jpg ()Keresd a wifit!

Ha nem figyelsz oda, okostelefonod roaming adatforgalma könnyen okozhat kellemetlen meglepetéseket. Használd tudatosan, és nem lesz semmi gond! Ma már nem okoz nehézséget egyik nagyobb városban sem betérni egy kávéra valahova, és közben kihasználni a wifi nyújtotta előnyöket, de számos múzeum is saját, vendégeknek fenntartott hálózattal rendelkezik. Ahhoz, hogy ezeket megtaláld, nem kell céltalanul bóklásznod, elég, ha letöltesz a telefonodra egy wifikereső alkalmazást. Ha pedig az utcán sétálva is ki szeretnéd használni az okostelefonod előnyeit, érdeklődj utazás előtt a mobilszolgáltatódnál, hogy milyen adatroaming-csomagjaik vannak.

Spórolj az idegenvezetőn!

Egy-egy turistacsoporthoz csatlakozni költséges, és valljuk be, sokszor elég uncsi is. Akkor sem kell azonban, hogy lemaradj bármiről, ha nagy ívben elkerülöd őket. Sokan állnak a kép előtt a múzeumban, tetszik is, a festőt és címet is kiírták, de jó lenne többet tudni róla? Nem tudod mi az a látnivaló, amit 30 japán turista fotóz egyszerre? Nem probléma, fotózd le, csatlakozz a netre (akár később, ha épp nincs elérhető hálózat), és máris minden ott lesz előtted, hiszen az androidos telefonokra letölthető Goggles alkalmazás egy fotó alapján megkeresi neked a festményt, épületet, de akár egy városképet is a neten, és máris minden érdekes infó a birtokodban van. Ha átfogóbb képre vágysz, próbáld ki a magyarok által fejlesztett Pocket Guide alkalmazást.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X