Főoldal > Utazás > 4 menő külföldi város, ahová 1 napra is érdemes lelépni

4 menő külföldi város, ahová 1 napra is érdemes lelépni

Budapestminiszabiutazás
0

Írta:

Ha sűrű a nyár, és csak egy napra tudsz elszabadulni a kötelezettségeidtől, akkor is elrepülhetsz valamelyik nagyvárosba, és feltöltődhetsz élményekkel. Ehhez adunk néhány tippet.

Bécs, Pozsony, Zágráb, Prága vagy Ljubljana autóval is elérhető Budapestről pár óra alatt. De nem mindenkinek van kedve órákat vezetni – főleg, ha csak egyetlen szabadnapja van -, másrészt pedig miért ne fedezhetnénk fel valamivel távolabbi úti célokat is, ha a fapados légitársaságoknak köszönhetően ezt jó esetben a várható benzinköltség töredékéért megtehetjük?

Íme, néhány tipp, ha egy napra kicsit “messzire szaladnál” Budapesttől.

1. Brüsszel

Ugorj ki egy gofrira, belga sörre vagy vásárolj be a családodnak, barátaidnak belga csokiból. A WizzAirrel vasárnap, hétfőn, szerdán, pénteken megteheted, hogy a 6:15-ös géppel indulsz, a 20:55-ös géppel pedig hazarepülsz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mission accomplished: we tasted Brussels in one day 😉👌🏻 check out the results ☝🏻😋 #brussels #bruxelles #travel #taste #food #choc #chocolate #beer #mutimiteszel

Mia (@mia_dolcevita) által megosztott bejegyzés, Jún 17., 2019, időpont: 9:07 (PDT időzóna szerint)

2. Barcelona

Kicsit strapásabb és költségesebb, de ha minden vágyad eljutni Barcelonába, ezt is meg tudod valósítani 24 óra alatt. Minden reggel 6:05-kor indul odafelé WizzAir járat, de kedden, csütörötökön és szombaton 22:35-kor vissza is tudsz repülni Budapestre. Így, ha nincs késés, 1:10-kor érkezik a géped a Liszt Ferenc reptérre.

3. Milánó

Ha felfedeznéd az olasz divat fellegvárát, ennél egy igazi pizzát vagy benéznél a dómba, akkor figyeld az akciókat, és repülj ki egy 6:10-es WizzAir járattal a hét bármely napján. Visszafelé a szombati napot kivéve 22:25-kor vagy 22:30-kor indul a géped. Garantáljuk, hogy a hazaúton elnyom majd az álom!

4. London

Meglátogatnád a barátaidat, innál egy igazi, hamisítatlan brit teát a belvárosban, sétálgatnál a Temze partján vagy megnéznél egy délutáni színdarabot? Londonba számos repülőjárat indul a hét minden napján, így simán megoldható, hogy reggel kiutazol, késő este pedig vissza.

A fenti úti célok közül mindegyiket megnézheted utazással együtt 24 órán belül, de azt hozzá kell tennünk, hogy saját tapasztalatunk szerint Barcelonára és Londonra érdemes több időt szánni, de például Milánóra és Brüsszelre tökéletesen elég az egy nap.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X