Főoldal > Utazás > Elveszett hotelek a világ végén

Elveszett hotelek a világ végén

hotelekkülföldutazás
0

Írta: and

Ezekben a hotelekben garantáltan nem tolonganak a turisták, és zajos nyaraló csoportok sem zavarják a pihenni vágyókat, mert már megközelíteni sem egyszerű őket. Ezért nem is véletlen, hogy megérkezés után egy teljesen más világban találja magát a vendég.

Winterlake, Alaszka

Ahol abszolút igaz, hogy már az odaút is egy igazi élmény. A szálloda ugyanis Alaszka fővárosától, Anchorage-től 200 mérföldre fekszik, ezért a vendégeket nyáron hidroplánon, télen hótalpakkal felszerelt repülőgépeken szállítják ide. Elsősorban a túrázók kedvelik, mert rengeteg trekking útvonal található a környéken, de nyáron lehet kajakozni is a közeli tavakon.

Jules Undersea Lodge, Florida

Mintha csak Verne regénye elevenedett volna meg ebben a hotelben. A vendégeknek a bejelentkezés után 6,5 méteres mélységre kell lejutniuk búvárfelszerelésben, így rögtön izgalmasan indul a nyaralás. Eltévedni viszont biztos nem lehet a víz alatti birodalomban, mivel a szálloda csupán néhány szobából áll, mivel egy tengeri laboratóriumból lett kialakítva.

Andean Cottege, Peru

A szálloda az Andokban, a hatalmas Titicaca-tó közepén lévő szigetre épült, és privát bungalókból áll, amikhez saját strand is tartozik. A szigeten nincs elektromos áram, nincsenek autók, televízió, így nagyjából olyan érzésünk lehet itt pihenve, mintha valami luxus időutazáson vennénk részt. A szállodához a hotel motorcsónakja szállítja az utazókat, de míg így is négy és fél órás az út!

Hotel Arctic, Grönland

Életre szóló téli vakáció helyszíne lehet a világ legészakibb négycsillagos szállodája. A félgömb alakú épületek egy fjordban kaptak helyett, így valamennyire védettek az időjárás viszontagságai ellen. A fagyos körülményekért viszont bőven kárpótol a földöntúli a kilátás: jéghegyek, havas hegycsúcsok és gyönyörűen zöldellő tájak. Ha pedig szívesen kipróbálnánk az eszkimók életmódját, külön kérésre jégkunyhóban is éjszakázhatunk.

The Garvault Hotel, Skócia

Ebben az észak-skóciai hotelben tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha egyedül lennénk a világon, mivel két hatalmas vadászterület határán található, így a közelben nem nagyon találunk lakóházakat vagy más szállodát. A szomszédos Rimsdale-tó viszont kitűnő horgászterep, de túrázás közben is felfedezhetjük a környéket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X