Főoldal > EGÉSZSÉG > Fogyitrükkök a világból

Fogyitrükkök a világból

fogyifogyókúrasztárok
0

Írta: and

Kalifornia – Terítéken a tenger gyümölcsei Köztudott, hogy az USA-ban élő emberek meglehetősen egészségtelenül táplálkoznak: mindennapos étrendjük alapját a tartósított készételek, a gyorsétkezdék menüjei és a szénhidráttal teli nassolnivalók képezik. Így nem csoda, hogy a zsírpárnák szinte észrevétlenül rakódnak le rájuk. A kaliforniaiak azonban élen járnak az egészséges táplálkozásban: tányérjukra rendszerint olyan természetes étkek kerülnek, […]

Kalifornia – Terítéken a tenger gyümölcsei

Köztudott, hogy az USA-ban élő emberek meglehetősen egészségtelenül táplálkoznak: mindennapos étrendjük alapját a tartósított készételek, a gyorsétkezdék menüjei és a szénhidráttal teli nassolnivalók képezik. Így nem csoda, hogy a zsírpárnák szinte észrevétlenül rakódnak le rájuk. A kaliforniaiak azonban élen járnak az egészséges táplálkozásban: tányérjukra rendszerint olyan természetes étkek kerülnek, mint az osztriga, a rák, a halfélék, valamint rengeteg gyümölcs és zöldség.

0001700_1.jpg ()

A kaliforniai nők praktikái:

  • A gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával olyan ballasztanyagok kerülnek a szervezetbe, amelyek csökkentik a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát, továbbá segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri problémákat.
  • A kaliforniaiak rengeteg halat és tenger gyümölcseit esznek, ezek tele vannak értékes, többszörösen telítetlen zsírsavakkal.
  • Édességek helyett szíverősítő diót nassolnak, amelyből 50 grammnyi fedezi a szervezet napi omega-3 zsírsav-szükségletét.
  • Hetente kétszer-háromszor fogyasztanak tőkehalat, ezzel elősegítik a pajzsmirigy egészséges működését.
  • A rendszeres testmozgás hozzátartozik a mindennapjaikhoz. Sokan járnak közülük kerékpárral vagy görkorcsolyával a munkahelyükre.

Svédország – Természetes tápanyagok

A skandináv országban a kóros elhízások aránya 30 százalékkal kevesebb, mint a kontinens más részein. Ez nagyrészt a svéd konyha könnyű és természetes ízeinek köszönhető. Az étrend alapját az erdei gyümölcsök, a friss halhús, a tejtermékek és a gabonafélék adják. A svéd konyha jellegzetessége, hogy egy adott étel elkészítésekor csak egy, ám annál markánsabb aromájú fűszert használnak. A zsírban vagy az olajban sütés helyett a párolást és a gőzölést alkalmazzák, így ételeik megőrzik természetes ízüket, ásványianyag- és vitamintartalmukat. 

0001700_2.jpg ()

A svéd nők praktikái:

  • A svéd kenyér gyakori kísérője a diétáknak, mert teljes kiőrlésű gabonából készül, és magas a B-vitamin- és a vastartalma. Mivel a kenyértésztát csak rövid ideig sütik, a hasznos anyagok megmaradnak benne, és gondoskodnak a teltségérzetről, valamint a jó emésztésről.
  • A hosszú és hideg tél miatt a zöldségek és gyümölcsök tartósításának (fagyasztás, befőzés, szárítás, pácolás) nagy hagyománya van a svédeknél. Kutatások bizonyították, hogy a hűtőben tárolthoz képest a fagyasztott zöldség jobban megőrzi vitamintartalmát.
  • A svéd nők a tudatos étkezés és a mozgás kombinációjára esküsznek. Kedvenc sportjuk a nordic walking, vagyis az erőltetett tempójú gyaloglás, ami kiválóan eddzi a lábakat és a popsit, erősíti a hasizmokat és javítja az állóképességet.

Spanyolország – Borban a lendület

A spanyolok menüjében nagy szerepet kapnak a napérlelte gyümölcsök és a zamatos zöldségek, az olívaolajjal készült ételek, a tészták és a tengeri halak. Sokszor esznek tejtermékeket, így például kefirt, joghurtot és sajtokat. A mediterrán emberek számára egy pohár bor éppúgy hozzátartozik az étkezéshez, mint számunkra az ásványvíz vagy az üdítő.

0001700_3.jpg ()

A spanyol nők praktikái:

  • Előnyben részesítik a növényi alapanyagú, rostdús ételeket. A növényi rostok megakadályozzák az elhízást és gátolják az energiát adó tápanyagok gyors felszívódását, ezáltal elősegítik a felesleges kilók leadását. Ráadásul a bennük lévő víz csak fokozatosan ürül ki a szervezetből, így nem terheli meg annyira a keringési rendszerünket, mintha nagyobb mennyiségű folyadékot innánk meg egyszerre.
  • Tésztájuk alapanyaga a durumbúza, amelynek a hagyományos búzához képest magasabb a rosttartalma, ezáltal lassabban emeli a vércukorszintet, és tovább biztosít jóllakottságot.
  • Kevés alkoholt isznak, ha mégis megkívánják, elkortyolnak egy pohár minőségi bort. A tölgyfahordóban érlelt, száraz vörösborok energiatartalma jóval csekélyebb, mint a tömény alkoholoké, a likőröké vagy a koktéloké.

Ha kíváncsi vagy arra is, hogy a francia és a thai nők mit esznek és isznak azért, hogy formában tartsák magukat, alpozd fel a Wellness magazin januári számát!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X