Főoldal > EGÉSZSÉG > Tégy rendet az életedben!

Tégy rendet az életedben!

wellness
0

Írta:

Ahogy időről időre nagytakarítást tartasz, kiselejtezed azokat a dolgokat, melyekre már nincs szükséged, fontos volna, hogy otthonod energiái között is szelektálj. Időnként el kellene távolítanod minden olyan energiát, ami meggátol a feltöltődésben. Nem feltétlenül az elektroszmog, azaz az elektromos berendezések által keltett mágneses sugárzás a legkárosabb, sokkal inkább a saját negatív gondolataid a ludasak. A […]

Ahogy időről időre nagytakarítást tartasz, kiselejtezed azokat a dolgokat, melyekre már nincs szükséged, fontos volna, hogy otthonod energiái között is szelektálj. Időnként el kellene távolítanod minden olyan energiát, ami meggátol a feltöltődésben. Nem feltétlenül az elektroszmog, azaz az elektromos berendezések által keltett mágneses sugárzás a legkárosabb, sokkal inkább a saját negatív gondolataid a ludasak.

A tárgyak emlékeznek

Minden érzelemnek megvan a maga rezgéstartománya, a dühöngésnek, a szomorkodásnak és a féktelen örömnek egyaránt. Ha egy helyiségben gyakran vagy rosszkedvű, mérges vagy tanácstalan, az ott lévő berendezési tárgyak is átveszik a hangulatodat, azaz az érzelemmel azonos frekvencián kezdenek el rezegni. Ugyanez fordítva is igaz lehet: ha olyan helyen tartózkodsz, ahol gyakran meditálnak, hamar át tudsz szellemülni te magad is. Tértisztításra azért van szükség, hogy eltávolíts az otthonodból minden „érzelmi hulladékot”, így azok nem nyomasztanak majd tovább. Ha a káros rezgéseket boldogítókra vagy megnyugtatókra cseréled, máris jobban fogod érezni magad a lakásban.

Hogyan láss hozzá?

1. lépés: Selejtezés
A teret megtisztíthatod fizikai és spirituális módszerekkel is. A legkézenfekvőbb tennivalód az, hogy megválj minden használaton kívüli, rossz emlékeket idéző, csak a helyet foglaló ruhától, berendezési tárgytól. A régi szerelmedtől kapott pulóver vagy a gyerekkori babád is visszavethetnek téged az előrehaladásban, ha negatív rezgéseket vettek át az idők során. Csak azokat a tárgyakat tartsd meg, amelyekre valóban szükséged van. Hidd el, óriási energiát kaphatsz, ha egy olyan embernek adod oda a számodra már felesleges holmikat, akinek ezek örömet okoznak.

2. lépés: Rendteremtés
Tegyél rendet a polcokon, a fiókokban, a szekrényekben, pucold meg az ablakokat! Miközben a mágikus lomtalanítást végzed, nem árt, ha a gondolataidra is figyelsz. Próbáld a korábbi rossz dolgokat átprogramozni. Ha sokat betegeskedett valaki egy szobában, akkor gondolj sokat az egészségre abban a helyiségben. Rendezd be életet és növekedést szimbolizáló tárgyakkal a szobát, ültess például virágmagokat, vagy tegyél a falra fejlődést, építkezést ábrázoló képet.

3. lépés: Segítenek az elemek
Ha ezekkel megvagy, itt az idő, hogy a négy alapelemhez fordulj az életed fellendítése érdekében.

– A tűzre akkor van leginkább szükség, ha úgy érzed, megrekedtek a dolgaid, nem tudsz egyről a kettőre jutni. Új szerelem kibontakozása, munkahelyváltás, vagy akár pénztelenség esetén is hatásos „feltüzesíteni” otthonodat. Legegyszerűbben gyertyák és lámpák gyújtásával, vagy egy kandallóval vonzhatod be a lakásba az erejét, de ugyanilyen hatásos, ha piros, arany és réz színű berendezési tárgyakkal veszed körül magad. Megmozgatja az egy helyben toporgó hétköznapjaidat az is, ha kígyó, méh, skorpió vagy katicabogár figurákat helyezel el jól látható helyen. Az ételek erősebb fűszerezése is jótékony hatású, ha több erőre, lendületre van szükséged.

– A víz elem alapvetően nyugtató hatású, tehát egy veszekedés vagy sírás után ezzel tisztíthatod meg leginkább a teret. Mivel összefüggésben áll még a gyógyítással, az álmokkal, a szeretettel és az érzelmek elmélyítésével, családi problémák orvoslására és béketeremtésre is kiváló. Csobogókkal, akváriummal, szökőkutakkal, színes üvegtárgyakkal és tükrökkel idézheted meg ennek az elemnek az erejét a lakásodban. Használj kék és azúr színeket, ezüst anyagokat. Az állatszimbólumok közül a macska, a béka, a teknős, a delfin, a vidra, a fóka, a kagyló és a rák segíthet. Az asztalodra lehetőleg húsos ételek kerüljenek, kerüld az erős fűszereket, viszont igyál sok folyadékot, lehetőleg forrásvizet!

– A levegő szabad utat enged a gondolatok áramlásának, miközben eltávolítja a térben rekedt nehéz energiákat. Nem véletlenül szellőztet az ember automatikusan, miután egy kevésbé kedves vendég elhagyja a házát. Ha a gondolkodással vagy tanulással vannak gondjaid, utaznál, vagy nagyobb szabadságra vágysz, használd ezt az elemet! Még elveszett tárgyaid megtalálásában is jól jöhet, ha becsalod a szobádba a friss levegőt. Ehhez elengedhetetlen minimum kétnaponta szellőztetni. Az illatos füvek, virágok, illóolajok és füstölők mind a szolgálatodra lesznek. Érdemes kiakasztanod egy-két képet, ami repülőt, viharfelhőt, felhőkarcolót ábrázol. A sárga berendezési tárgyak csodákat tehetnek, csakúgy, mint a klasszikus zene.

– A föld elem megjelenítésére a tengeri só használata a legcélravezetőbb. Elsősorban akkor kérd a segítségét, ha úgy érzed, kicsúszott a lábad alól a talaj. Hasznos lehet depresszió vagy betegség esetén, ha egy kis tálkában tengeri sót teszel az asztalra, és hetente, súlyosabb esetben naponta cseréled. Kiválóan megkötheted vele a negatív energiákat. (A sót nem szabad később felhasználni.) Földre van szükséged a családtervezéshez, a termékenységgel kapcsolatos dolgokhoz is. Bevonzhatod az erejét, stabilitását kövekkel, dióval, mandulával, gyökérfélékkel is. Ajánlottak még a zöld, a barna, a fekete, illetve a kerámia, a fa, a vas és az ólom tárgyak. Segíthetnek a vakondot, kutyát, lovat vagy tehenet ábrázoló képek, figurák.

Kitartás!

Természetesen attól még nem változik meg semmi, ha egy nyomasztó hangulatú lakásban egyszer-kétszer gyertyát égetsz. Minél nagyobb a baj, annál többször kell ismételni a folyamatot, hirtelen betegség vagy váratlan lelki trauma esetén akár naponta. Csak egy kis odafigyelésre van szükség, és az áldásos hatásokat hamarosan testileg és szellemileg is élvezheted. Ha rendben vannak az energiák, meglátod, az életed is rendben lesz!

és még

Karen Kingston: Tértisztítás és feng shui (Édesvíz Kiadó, 2290 Ft)
Ulkire Ascher: Mágikus lomtalanítás (Édesvíz kiadó, 2390 Ft)

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X