Főoldal > EGÉSZSÉG > Kismama masszázs

Kismama masszázs

életmódkismamamasszázsterhességwellness
0

Írta: and

Jó a babának és a mamánakSok kismamának állapotossága alatt emésztőszervi és mozgásszervi panasza van, melyek általában hát és derékfájdalommal járnak. Ha korábban fennállt egy fiatalkori gerincferdülés, amit nem kezeltek gyógytornával vagy fizikoterápiával, csontkovácsolással, az kismama korban sok problémát okoz. Az egyre jobban előre domborodó pocak egyensúlyozására a deréktájéki homorulat jelentősen fokozódik. Emiatt a kismamák medence-gerinc […]

Jó a babának és a mamának
Sok kismamának állapotossága alatt emésztőszervi és mozgásszervi panasza van, melyek általában hát és derékfájdalommal járnak. Ha korábban fennállt egy fiatalkori gerincferdülés, amit nem kezeltek gyógytornával vagy fizikoterápiával, csontkovácsolással, az kismama korban sok problémát okoz. Az egyre jobban előre domborodó pocak egyensúlyozására a deréktájéki homorulat jelentősen fokozódik. Emiatt a kismamák medence-gerinc találkozási pontja átmenetileg a normálisnak tekinthető fiziológiás tartástól nagymértékben eltér, túlterhelődik.
Ez felelős a sokszor még fekve is megmaradó erős derék- és hátfájdalmakért.
Ezen fájdalmak enyhítését és az ellazulást szolgálja a kismama masszázs – érdemes tehát kipróbálni, ha a fenti panaszok fennállnak a babavárás során.

Hogyan zajlik?
Az izomgörcsök lazításával javul az izmok és a gerincoszlopból kilépő idegszálak és a szövetek vérellátása. Az izmok lazulásával pedig jobban érzi magát az anyuka és ezen keresztül a baba is. A kismama, amikor már nem tud hason feküdni, egy kényelmes féloldalt fekvő testhelyzetet vesz fel, majd masszázskrémmel a bokájától, a nyakáig finoman át lehet masszírozni. A kezelést, masszázst mindig a kismama igényei szerint állítják össze. Közben lehet az olajhoz keverni például mandarin illóolajat, ami a bőrt is ápolja és így megelőzhető vele a striák kialakulása.

Hogyan hat?

0002810_1.jpg ()

Nemcsak a feszült részekre van jó hatással, hanem az egész szervezetre frissítően hat. Sőt, ha javul a kismama vérkeringése, a magzat is jobban érzi magát, amit általában intenzív mozgás formájában a baba részéről meg is lehet közben tapasztalni.
A masszázs többek között a bőrben, a bőr alatti szövetekben, az inakban és az izmokban haladó pályákat, a meridián rendszert is stimulálja. A mamák egy könnyű, ellazult állapotban szállnak le az ágyról, több napig könnyen ébrednek, csökkennek, esetleg megszűnnek fájdalmaik, sokkal jobb a közérzetük.

Sokan nem azért keresnek meg egy masszőrt, mert problémájuk van, hanem mert egyszerűen vágynak a kényeztetésre. Mindig nagy élmény egy masszőrnek, amikor egy kismama rá meri bízni magát.  A várandósság idején végzett masszázs lehetőséget ad a leendő anyukáknak a tökéletes ellazulásra, a sokukat gyötrő hát- és derékfájdalmak, valamint a stressz megszüntetésére. Nagyon sok anyukának elkezd ödémásodni a lába, amit szintén lehet kezelni, csökkenteni egy speciálisan kismamák számára összeállított kezeléssel.

Szülés után
A szülést követő 6-8. hét után ajánlott egy újabb kezeléssel az elcsúszott csigolyákat visszasegíteni eredeti helyükre, amik a megváltozott tartás és terhelés miatt elmozdultak. Ez a folyamat persze magától is végbemehet, de sokkal hosszabb a csontkorrekció nélkül, szoptatás közben pedig igencsak igénybe vannak véve a hátizmok és a gerincoszlop.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X