Főoldal > EGÉSZSÉG > Az igazi férfi kézírása

Az igazi férfi kézírása

férfiasgrafológiawellness
0

Írta: and

Lendületes és határozott Az erő a férfiasság szimbóluma – mind fizikai, mind lelki értelemben. A kézírásban ez egyrészt a nyomatékban jelenik meg: ennek vizsgálatához eredeti (tehát pl. ne fénymásolt) kézírást használj! Fordítsd meg a papírt, és ujjaidat húzd végig a sorok fonákján. Ha erőteljes kitüremkedéseket érzel, szinte az ujjaiddal is olvasható a szöveg, biztos lehetsz […]

Lendületes és határozott

Az erő a férfiasság szimbóluma – mind fizikai, mind lelki értelemben. A kézírásban ez egyrészt a nyomatékban jelenik meg: ennek vizsgálatához eredeti (tehát pl. ne fénymásolt) kézírást használj! Fordítsd meg a papírt, és ujjaidat húzd végig a sorok fonákján. Ha erőteljes kitüremkedéseket érzel, szinte az ujjaiddal is olvasható a szöveg, biztos lehetsz benne, hogy embered nincs híján a határozottságnak. Persze mint mindenben, itt is az arany középút az üdvös: a papírt szinte átszakító nyomással írt sorok gazdájuk zabolátlan energiájáról árulkodnak, melynek jobb nem az útjába kerülni.  Az igazi férfi határozott, de egyben fegyelmezett, nem gázol át vakon mindenen.

A lendület másik mutatója a betűk dőlése, a kézírás sodrása. Képzeld magad elé a futót, ahogy testével előre dőlve szeli a métereket: ez a mintázat jelenik meg a kézírásban is. Mivel balról jobbra írunk, az előre, a jövő felé mutató irány a grafológiában jobbra található. Így a szabályosan, nem túlzott mértékben jobbra dőlő betűk lendületességet mutatnak, az akadályok leküzdésére való képességet.

0004470_1.jpg ()

Kezdeményező és hűséges

Egyenjogúság ide, vagy oda, a férfi legyen kezdeményező! Ezt a becses tulajdonságot a nagy A-ban és a nagy M-ben találhatod meg. Ha a betűk első szára megduplázódik, azaz a szabályoson túl egy plusz vonalka kerül melléjük, elárulja gazdájuk kezdeményezőkészségét akár az emberi kapcsolatok, akár új célok, ötletek, tervek terén. Az ilyen ember szeret új utakat felfedezni, és nem vár a sült galambra, ha valaki megtetszik neki. 

0004470_2.jpg ()

Emellett persze nem árt, ha párja mellett már inkább a hűség erényében jeleskedik. Ennek vizsgálatához vedd szemügyre a kis g betűjét! A kíváncsi, szexuálisan nyitott ember g betűjének feje fölfelé és/vagy jobbra nyitott, tehát nem záródik szabályos körben. Azért ha ilyet találsz, ne ijedj rögtön meg: a hajlandóság nem jelent feltétlenül megvalósítást is.

0004470_3.jpg ()

Figyelmes és bárhova odatalál

Mondják, a nőkkel szemben a férfiak egyszerre csak egy dologra képesek figyelni: nem is bánjuk ezt, amíg az az egy nem a focimeccs a tévében, hanem éppenséggel mi magunk vagyunk. Az igazi figyelem képessége kiolvasható a kis k betű hurkából: ha ez a rész szépen fejlett, és leginkább egy tágra nyitott szemre hasonlít, a koncentrációs képességet mutatja. Minél több és minél fejlettebb ilyen betűrész található egy A/4-es oldalnyi írásban, annál inkább örülhetsz kedvesed odaadó figyelmének. 

0004470_4.jpg ()

További jellemzően férfias tulajdonság a jó tájékozódás, a részletek helyett a nagy egység megfigyelése. Ennek köszönhető, hogy ismeretlen terepen is remekül boldogulnak, ezért bátran rájuk bízhatjuk magunkat. Az egység átlátásának képessége a szóközök méretéből állapítható meg. Először vizsgáld meg, mekkora egy átlagos betűje. Ha szavai között két saját betűnél nagyobb távolság található, jellemző rá ez a férfias tulajdonság. De akkor se búsulj, ha a szóközei kisebbek: legalább tudnia fogja, melyik a kedvenc színed, és soha nem felejti el a szülinapod!

0004470_5.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X