Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészség-horoszkóp szeptemberre

Egészség-horoszkóp szeptemberre

egészséghoroszkópwellness
0

Írta:

A hónap mottója: Őszi nagytakarítás A hónap uralkodó jegye a szűz (bolygója: a Merkúr), valamint a hónap utolsó harmadában a mérleg (bolygója: a Vénusz). E két jegy általános sajátosságai alapján a következőkre érdemes figyelned ebben a hónapban, bármely jegy szülötte is légy:Szeptember első 2-3 hetében emésztőrendszered tisztítása legyen az elsődleges. Ha légúti megbetegedésekre vagy hajlamos, […]

A hónap mottója: Őszi nagytakarítás

A hónap uralkodó jegye a szűz (bolygója: a Merkúr), valamint a hónap utolsó harmadában a mérleg (bolygója: a Vénusz). E két jegy általános sajátosságai alapján a következőkre érdemes figyelned ebben a hónapban, bármely jegy szülötte is légy:
Szeptember első 2-3 hetében emésztőrendszered tisztítása legyen az elsődleges. Ha légúti megbetegedésekre vagy hajlamos, igen fontos lenne, hogy a hó 23-ig kerüld a hús- és tejtermékeket. Ez kiemelten vonatkozik a szűzre és az ikrekre. Mozgásban, sportolás közben légy körültekintő, valamint helyezz hangsúlyt a rendszerességre.
A hónap utolsó harmadában nemi működésed, valamint tested zsírraktározása rakható rendbe, továbbá a külső, a bőr szépsége, kozmetikázás, alakformálás kerülnek középpontba.

KOS
Ha sokat vitázol, ne lepődj meg, ha torokbántalmak környékeznek: az agresszíven kimondott szavak a beszéddel érintett területet (torok, hangszál) betegítik most hevesebben. A kommunikációban való konfliktusfokozás helyett vezesd le harcias kedved erőbedobást és versenyt igénylő sporttevékenységekben: próbálj ki egy kung-fu edzést, lazításképpen pedig tai-chizz! Vállaidra, bordáidra edzés közben is fokozottabban vigyázz! Egyébiránt szexuális étvágyad a megszokottnál is nagyobb, a mennyiség mellett azonban ügyelj a minőségre is!

BIKA

0004139_1.jpg ()

A hónap első pár napjában bizonyos dolgokhoz való túlzott ragaszkodásod testi szinten, főként salaktalanítási problémákban (pl: székrekedés) mutatkozik meg. Belső okok miatti szeretethiány-érzésed az édességek felé hajt, ez azonban nem segít a fenti probléma megoldásában.
Gyógyír lehet a különböző salaktalanító teakeverékek rendszeres fogyasztása, valamint intimtorna-gyakorlatok végzése! Szerencsére a sport terén nagyobb a kötelességtudatod a kora őszi napokon. A megfázás arcüreggyulladásba fordulhat, tedd meg a szükséges óvintézkedéseket!

IKREK
Teli vagy energiával, mozgásra vágysz, fokozott és ösztönös szexuális étvággyal. Ennek kielégítésére a legmegfelelőbb „fórum” a táncparkett. Az otthon ülés, a lustaság allergiád erősíti, és lassítja, nehezíti emésztésed. Egyébként kicsattansz az egészségtől, jól érzed magad a bőrödben, bármit teszel az egészséged érdekében, többszörösen megtérül. A stressztől bemerevedő nyakcsigolyák és vállizület rendszeres masszázzsal lazítandó.

RÁK
E hónap számodra szóljon a meditációról. Annyit aggódsz az általad bizonytalanként érzékelt dolgokon, eseményeken, hogy erre mindenekelőtt most ez a leghatékonyabb oldás. Ezen felül egyél sok gabonaterméket (barna rizs, köles, hajdina, stb.). Délelőtt szőlőkúra ad energiát és belső tisztulást. A gyógyteák közül pedig válaszd a kamillát!

OROSZLÁN
Egészségi állapotod, közérzeted remek. Fegyelmezettebb, körültekintőbb vagy mind az ételek, mind az egyéb testi-lelki folyamatok terén. Fogyassz sok kerek gyümölcsöt: szőlőt, barackot, narancsot. Végre nem raktározod el testedben a sok stresszt, így hát-, valamint esetleges szívproblémáid látványosan enyhülnek, múlnak. Ehhez persze nagy segítség a mindennapos aktív sport, biciklizz, görkorcsolyázz, erre van most igazán szükséged.

SZŰZ
Egészséged szempontjából kiegyensúlyozott ez a hónap. A Test-Lélek-Szellem hármasa most egységben van benned. Precízen, körültekintően fogsz mindenhez, különösen igaz ez a táplálkozásodra. Mivel e hetekben nem vagy túl mozgékony hangulatban, testedért legalább a jógát ne hagyd el! Ne feledd, ha komolyabb légúti problémákkal, emésztési zavarokkal küzdesz, érdemes kiiktatnod mindennapos étrendedből egy időre a hús- és tejtermékeket.

MÉRLEG

0004139_2.jpg ()

Jól érzed magad a bőrödben, különösen a hónap utolsó harmadában. Szépséged kiteljesedik, mely most a természetességben és nem pedig a cicomában rejlik. Legyen jelszavad az egyszerűség, mind a bőrápolás, mind az étkezés terén: ehetsz bármit, ami egyszerűen elkészíthető és nem túl megterhelő. Emellett sétálj, táncolj, aludj sokat; örülj, hogy ez egy ilyen átfogóan harmonikus időszak, és ezért még csak tenned sem kell különösebben semmit! 

SKORPIÓ
Túl szigorúan tartod kezedben a gyeplőt, ne erőltesd, ami túlságosan nehezen megy: hajlamos vagy túl sok édességet enni, amikor nem kéne, és túl kevés energiát bevinni, amikor meg pont arra lenne szüksége a szervezetednek. Az eszed helyett hangulatod válasszon magának falatot, így kevesebb kárt teszel magadban! A sporttal (sőt, a szexszel) is légy óvatos, ne akard ott bepótolni az összes egyéb lemaradást, ezen a területen is jobban teszed, ha adott hangulatodnak megfelelő mennyiségű és minőségű mozgást végzel.

NYILAS
Külső hatásokra feszültségek, kisebb balesetek veszélye áll fenn, figyelj nagyon oda magad körül! Ha kiegyensúlyozott szexuális életre vágysz, itt van annak sürgető ideje, hogy jobban odafigyelj társad igényeire. Próbálj meg lassítani, visszafogott lenni, így sok gondot előzhetsz meg. Mivel kevésbé figyelsz oda a mennyiségre, sőt, a minőségre sem ügyelsz, nem kívánt súlytöbbletre tehetsz szert, kiváltképp a szűz jegyű napokon.

BAK
Bármilyen egészség-célt is tűzöl ki most magad elé, kitartás és fegyelem jellemez, amely meghozza a várt eredményt. A sportolás terén a rég vágyott rendszerességet hatékonyan valósítod meg, hosszú távokat is könnyedén futsz. A kitartást igénylő sportok űzése szellemi tisztaságot, és még nagyobb eredményességet adnak mindennapjaidhoz. A hónap végén nehezebben tartod a mértéket, ne ostorozd, inkább fogd vissza magad jó közérzeted érdekében!

VÍZÖNTŐ
Többször lustálkodsz, mint kéne, és könnyedébben csúszik az alkohol is. Hogy ne tunyulj teljesen, tégy nagy sétákat levegőn, erdőben. Hajlamos vagy elhanyagolni külsőd is, ne habozz felkeresni kozmetikusod, fodrászod, masszőröd, ha el kívánod kerülni az év végi depressziót. Egyéb egészségi problémáid várhatóan nem jelentkeznek. A sport terén hangulatod helyett a tudatosságot válaszd!

HALAK
A szűz idejében hajlamos vagy külső körülményekre fogni az egészséged hanyagolását. A feszültség, türelmetlenség oldására igyál citromfű teát, kevés mézzel ízesítve! Sajnos nehezen veszed rá magad, hogy bezárkózás helyett sportolj, így nehéz a megújulás. A fokozott folyadékbevitel és a rendszeres talpmasszázs sokat segít ebben a helyzetben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X