Főoldal > EGÉSZSÉG > Ismerd meg a homeopátiát!

Ismerd meg a homeopátiát!

holisztikus gyógymódhomeopátia
0

Írta:

Mi a homeopátia? A homeopátia diagnózisok helyett az embert vizsgálja teljes egészében úgy, hogy a testi-lelki tüneteket nem választja szét. Mint holisztikus gyógymód a betegséget az életerő legyengüléseként látja, míg a gyógyulást az életerő erősítéseként. Az öngyógyító folyamatok beindulására törekszik. Eredménynek tekinti például, ha a bedugult orr folyni kezd, vagy ha a várandós nő émelygése nem […]

Mi a homeopátia?

0006665_1.jpg ()

A homeopátia diagnózisok helyett az embert vizsgálja teljes egészében úgy, hogy a testi-lelki tüneteket nem választja szét. Mint holisztikus gyógymód a betegséget az életerő legyengüléseként látja, míg a gyógyulást az életerő erősítéseként. Az öngyógyító folyamatok beindulására törekszik. Eredménynek tekinti például, ha a bedugult orr folyni kezd, vagy ha a várandós nő émelygése nem szűnik ugyan meg, de enyhül annyira, hogy azt már elviselhetőnek érzi. 

Hogyan hat?

A homeopátiás szereket a természetben fellelhető alapanyagokból állítják elő, amelyek lehetnek növények, ásványok, kórokozók, de állatok is. Ezeket 1:100 arányban oldóanyaggal – például tejcukorral, vagy alkohollal – keverik össze. Az így kapott elegyet tovább hígítják szigorú szabályok szerint, míg végül az eredeti hatóanyag  már ki sem mutatható az elkészült szerben. Az orvosság hatásmechanizmusa így a mai napig rejtély. Ám tény, hogy a szervezet önsegítő erejét hatékonyan mozgósítja, és segít megteremteni a szervezet belső egyensúlyát, harmóniáját – mellékhatások nélkül.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X