Főoldal > EGÉSZSÉG > Szex és Tao – A csók dicsérete

Szex és Tao – A csók dicsérete

csókszexualitástao
0

Írta:

A jin és a jangA Tao nagy jelentőséget tulajdonít annak, amikor egy férfi és egy nő ajka érzékien összeforr, mert filozófiája a jin és a jang egyensúlyát hangsúlyozza: ez az erőpár a természetben mindenhol fellelhető és kiegészítik egymást. Az egység szimbólumát – a fehér és fekete, egymásba hajló formát, melyek együtt tökéletes kört alkotnak – […]

0007026_1.jpg ()

A jin és a jang
A Tao nagy jelentőséget tulajdonít annak, amikor egy férfi és egy nő ajka érzékien összeforr, mert filozófiája a jin és a jang egyensúlyát hangsúlyozza: ez az erőpár a természetben mindenhol fellelhető és kiegészítik egymást. Az egység szimbólumát – a fehér és fekete, egymásba hajló formát, melyek együtt tökéletes kört alkotnak – mindenki ismeri. A nő a jin energiákat hordozza, a férfi a jangot, de mindkettejüknek szüksége van a másikra, hogy harmóniában, egészségesen élhessenek. A csók által a férfi és nő részesülhetnek egymás létfontosságú esszenciájából.

Tanulj a bölcsektől!
A kínai bölcsek szerint egy kapcsolatban az összhang hiányát mutatja az, ha nem ízlik a másik testnedve vagy ha a másikkal való  érintkezés nem nyújt  teljes örömet. Ez arra figyelmeztet, hogy a pár tagjai nem illenek össze.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X