Főoldal > EGÉSZSÉG > Megoldás méhnyakrák ellen?

Megoldás méhnyakrák ellen?

egészségméhnyakrák
0

Írta:

A tudomány ma már számos lehetőséget tartogat számunkra a védőoltásoktól kezdve a gyógyszereken át a különböző étrend kiegészítőkig, hogy egészségünket minél tovább megőrizhessük. Egy percig se éljünk azonban abban az illúzióban, hogy a dolgok „könnyebb végét” megfogva mentesülhetünk azon szabályok alól, amelyeket egészségünk érdekében követnünk érdemes. Mert hiába a „leghatékonyabb” multivitamin, ha nem tudunk lemondani […]

A tudomány ma már számos lehetőséget tartogat számunkra a védőoltásoktól kezdve a gyógyszereken át a különböző étrend kiegészítőkig, hogy egészségünket minél tovább megőrizhessük. Egy percig se éljünk azonban abban az illúzióban, hogy a dolgok „könnyebb végét” megfogva mentesülhetünk azon szabályok alól, amelyeket egészségünk érdekében követnünk érdemes.

Mert hiába a „leghatékonyabb” multivitamin, ha nem tudunk lemondani a dohányzásról, hiába a ginzengkapszula, ha a stressztől egy percre sem bírjuk lehunyni a szemünket, és néha hiába a védőoltás, ha mellette nem járunk el a szükséges szűrésekre.
Az oltásnak köszönhetően a méhnyakrák ma már megelőzhető, és a rendszeres szűréssel kombinálva az oltás csaknem 100%-os védelmet nyújt. A rák ezen fajtáját egy vírus tartós jelenléte okozza, mely szexuális úton terjed. Nemcsak a káros anyagok, sugárzások vagy épp káros szenvedélyek számítanak tehát rákkeltőnek, jócskán léteznek olyan vírusok is, melyek a legújabb kutatások szerint a rák kialakulásával is kapcsolatban vannak. A méhnyakrák elleni védőoltás kortól függetlenül ajánlott minden nőnek: a szexuális aktivitás előtt állóknak épp úgy, mint azoknak, akik aktív szexuális életet élnek. Az oltás beadásával és a szűrésre járással már nagy lépést teszünk egészségünk megőrzése érdekében, érdemes azonban emellett még egy pár életmódbeli tanácsot is megfogadni.
A dohányzás a daganatok kialakulásának egyik fő felelőse: talán kevésbé köztudott, de nemcsak a tüdőrák kialakulásában játszik szerepet, hanem például a hasnyálmirigyrák és a méhnyakrák kialakulásában is.

A dohányfüst közel 60 rákkeltő kémiai anyagot tartalmaz, és a rák mellett a szívbetegségek és a vetélés kockázatát is jelentősen növeli. Azt már tudjuk, hogy terhes nőknek tilos a dohányzás, de ugyanígy tilos a dohányfüst belélegzése is! Az alkohol érzékenyebbé teszi a szervezetet egyéb rákkeltő anyagokkal szemben, tehát erősíti a dohányzás hatását, nem is beszélve azokról a rákkeltő anyagokról, melyek a gyártásnál keletkeznek. Az egészséges táplálkozás és a testmozgás szintén nagy fontossággal bírna. Az aktív élet és a rendszeres mozgás fittebbé, ellenállóbbá tesz, az állati zsiradék csökkentése étrendünkben csökkenti az emlő és vastagbélrák kockázatát, a gazdag rosttartalmú tápanyagok, gabonafélék, zöldségek, gyümölcsök és olajos magvak pedig kikövezik a hosszú élet felé vezető utat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X