Főoldal > EGÉSZSÉG > Telt ajkak – felfokozott érzékiség

Telt ajkak – felfokozott érzékiség

ajkakérzékiségszex
0

Írta:

Az embernek szembetűnő a nyálkahártyája – azaz ha csukva van a szája, akkor is jól láthatóak az ajkai. Az így létrejött kontraszt feltűnővé, rendkívül kifejezővé teszi a szájat. A nagy, húsos ajkakról mindenkinek a felfokozott szexualitás jut eszébe: nem véletlen, hogy akár mesterségesen is hajlandóak vagyunk teltebbé varázsoltatni szánkat, hogy nőiesebbek legyünk. De miért olyan […]

0008815_1.jpg ()

Az embernek szembetűnő a nyálkahártyája – azaz ha csukva van a szája, akkor is jól láthatóak az ajkai. Az így létrejött kontraszt feltűnővé, rendkívül kifejezővé teszi a szájat. A nagy, húsos ajkakról mindenkinek a felfokozott szexualitás jut eszébe: nem véletlen, hogy akár mesterségesen is hajlandóak vagyunk teltebbé varázsoltatni szánkat, hogy nőiesebbek legyünk. De miért olyan egyértelmű a duzzadó ajkak és az erotikus kisugárzás közti összefüggés?

Az evolúció erotikus üzenete

Újra az evolúció a magyarázat. Az ember a természetben ritka dolgot művel: nem hátulról, hanem legtöbbször szemtől szemben párosodik. Az ajkak pedig nagyon hasonlóan viselkednek szemérem-párjukhoz: izgalom hatására vérrel telnek meg, érzékennyé, forróvá, nedvessé és élénk színűvé válnak. Azaz a testhelyzet miatt nem látható másik ajkak állapotáról tudósítanak minden kétséget kizáróan.
Ezt a jelzést tudattalanul mindenki képes értelmezni: a száj benedvesítése a benne található nyelvvel sem véletlenül olyan elterjedt kacér mozdulat – egyértelmű utalás az aktusra. Ennél szelídebb, mégis hasonlóan erotikus tartalmat hordozó jelzés a rúzs használata: a természet adta feltűnő jelenség még erőteljesebb kihangsúlyozása a nőiesség zászlajának büszke és kihívó lobogtatása.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X