Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 környezetbarát tipp a tavaszi nagytakarításhoz

5 környezetbarát tipp a tavaszi nagytakarításhoz

környezetbarátkörnyezetvédelemtakarítás
0

Írta:

SzódabikarbónaIgazi radírként működik közre a fürdőkádat és mosdókagylót éktelenítő makacs vízkővel szemben, finom szemcséivel súrolva fényesíti és tisztítja az elszíneződött fémeket, és semlegesíti a véletlenül hosszú ideje elszállásolt ételekből származó kellemetlen szagokat is a hűtőszekrényben. CitromléFertőtlenít, szagtalanít és zsíroldó hatása révén kiválóan használható a sokak szemében mumusként ható, zsíros serpenyők tisztítására. Szódabikarbónával elegyítve igazi csodaszer lehet […]

Szódabikarbóna
Igazi radírként működik közre a fürdőkádat és mosdókagylót éktelenítő makacs vízkővel szemben, finom szemcséivel súrolva fényesíti és tisztítja az elszíneződött fémeket, és semlegesíti a véletlenül hosszú ideje elszállásolt ételekből származó kellemetlen szagokat is a hűtőszekrényben.

0010438_1.jpg ()

Citromlé
Fertőtlenít, szagtalanít és zsíroldó hatása révén kiválóan használható a sokak szemében mumusként ható, zsíros serpenyők tisztítására. Szódabikarbónával elegyítve igazi csodaszer lehet a műanyag tárolódobozokat elszínesítő, idegesítő ételfoltok ellen.


Íme, egy másik természetes súrolószer, mely a főzőedény alján tapadt tésztát, a serpenyő szélén ragadt zsírt, a konyhai csempére fröccsent olajat is eltávolítja, citromlével keverve pedig rozsdamaróként hat.  

Olívaolaj
Félre a fenyő- és tengerillatú bútorfényesítőkkel! Végy egy kis üveg olívaolajat, és vattával felitatva kend a fabútorokra. Egy kis kényeztetés a székeknek és asztallábaknak is kijár!

Ecet
Szagtalanít és fertőtlenít, vízzel és egy cseppnyi folyékony szappannal vegyítsd, majd ezt az elegyet töltsd egy hagyományos locsolófejjel ellátott flakonba: az ablakokat, tükröket, valamint a kőből rakott padlót varázsolhatod vele fényesre.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X