Főoldal > EGÉSZSÉG > Háztartási cikkek, amiket érdemes gyakran cserélni

Háztartási cikkek, amiket érdemes gyakran cserélni

háztartástakarítástisztaság
0

Írta:

Léteznek olyan háztartási cikkek, amelyeket akkor szükséges cserélni, ha már nem néznek ki túl jól, és vannak olyanok is, amelyeket egészségünk érdekében jobb minél gyakrabban.

Az alábbiak ez utóbbi kategóriába tartoznak!

Konyhai szivacsok

Valószínűleg hallottad már, de mi is elmondjuk: a konyhai szivacs a baktériumok melegágya lehet. Az egyetlen működő trükk, hogy ezt megelőzd, ha a takarítási rutin részeként gyakran cseréled a szivacsokat. Érdemes ezt komolyan venni, hiszen E. coli és szalmonella baktériumokat is mutattak már ki ezeken az eszközökön. Milyen gyakran cseréld? Hetente legalább egyszer.

Ágypárnák

A kutatások szerint az ágypárnákat érdemes két év használat után kicserélni – sajnos felszaporodhatnak benne az elhalt és élő atkák, és az elhalt, lehámlott bőrdarabok is. Milyen gyakran cseréld? Ha fél évente kimosod a párnákat, 2-3 év után akkor is érdemes kicserélni ezeket.

Zuhany luffa

A luffa olyan a fürdőben, mint a konyhában a szivacs. A nedves, párás környezet elősegíti, hogy elszaporodjanak benne a baktériumok. Milyen gyakran cseréld? Érdemes a műanyag luffákat 2 havonta cserélni, részben a baktériumok miatt, részben azért, mert alakjukat is elvesztik ennyi idő alatt.

Régi műanyagdobozok

Ha nem BPA-mentes műanyagdobozokról van szó, javasolt a régóta használt darabokat kicserélni. Milyen gyakran cseréld? Ha teheted, szabadulj meg ezektől a dobozaidtól, főleg ha már akár egy évtizede is megvannak, és fektess be néhány BPA-mentes új darabba!

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X