Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 dolog a fertőtlenítéshez, amit most be kellene szerezni

5 dolog a fertőtlenítéshez, amit most be kellene szerezni

lakás takarításrendrakástakarítástakarítószer
0

Írta:

Nemcsak az életünket könnyítik meg, de a napi takarítási rutint is egyszerűbbé teszik!

Még soha nem volt olyan fontos a gyakori takarítás és a rendszeres fertőtlenítés, mint napjainkban – épp ezért összegyűjtöttük nektek azokat a tételeket, melyeket mindenképpen érdemes beszereznetek!

  1. Mikroszálas törlőkendők

A konyhai edénytörölgetéstől kezdve az üvegfelületek tisztításán át a padló felmosásáig szinte mindenre alkalmasak a mikrószálas törlőkendők, melyek puha, varrásmentes anyaguknak köszönhetően a száradás után sem hagynak maguk után foltokat.

Mellettük szól az is, hogy bármennyiszer felhasználhatóak, egyszerűen moshatóak, a legtöbbször pedig multipackban árulják őket – tehát soha nem fogsz kifogyni belőlük!

  1. Kézi porszívó

Kicsi, hatásos és minden poros felületet képes megtisztítani – többek között ilyen előnyei vannak egy apró, kézzel fogható porszívónak, mellyel olyan eldugott sarkokat vagy kényes felületeket (pl. kanapé, fotel, szőrmókok, autó belső, padlószőnyeges lépcsőfokok, lábtörlő) is hatásosan meg lehet tisztítani, amiket eddig szinte lehetetlenség lett volna.

Átlagos működési idejük kb. 20 perc, ami pont elég a napi gyorsporszívózásra – tehát, ha eddig még nem vettél, most mindenképpen érdemes lesz beszerezned egyet!

  1. Kerek felmosófej

Bár sokan a hosszú, egyenes fejű felmosókat szeretik, a szakértők szerint sokkal jobban járunk, ha egy kerek felmosófejbe is beruházunk, mert így minden kényes sarkot tökéletesen meg tudunk tisztítani.

Well&Fit tipp: A legjobb, ha mikroszálas felmosófejet választunk (ez az anyag ugyanis minden poratkát és szennyeződést magához vonz), használat után pedig mindig mossuk ki bőséges szappanos vízzel!

  1. Ablaktisztító gép

Teljesen mindegy, hogy kertes házban, alacsony emeleti társasházban vagy a panel 10. szintjén laksz –egy ablaktisztító gépnek mindenképpen hasznát fogod venni a takarítás során, hiszen segítségével nemcsak könnyebb, hanem gyorsabb és tisztábbak is lesznek az ablakfelületeid!

Well&Fit tipp: Az ablaktisztító gépek a tükrök, a zuhanyzók, a csempék és az üveg asztalok tisztításához is alkalmazhatóak, tehát ha sok kényes felülettel rendelkezel, megéri befektetni rá!

  1. Sütőtisztító felszerelés – házilag

Sütőt tisztítani mindenki utál – éppen ezért lesz nagy segítségedre a mesterséges vegyi anyagoktól mentes, házilag is elkészíthető sütőtisztító folyadékod, melyhez csupán egy kis ecetre és szódabikarbónára van szükséged.

Nincs más dolgod, mint ecettel átdörzsölni a sütőt, majd egy másik kis ecetes vízbe önteni 2-3 teáskanál szódabikarbónát. Ezek után szivaccsal, konyhai törlőkendővel vagy újságpapírral is áttisztíthatod a sütődet! A folyadékot hagyd megszáradni, töröld át a sütődet vízzel, majd száradás után már sütheted is a házi cipókat!

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X