Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 tipp a harmonikus szexért

5 tipp a harmonikus szexért

egészségerotikapárkapcsolatszex
0

Írta:

Kedvesed már percek óta érzékien simogat, és te nem tudod, hogyan mondd meg neki, hogy nincs kedved a szexhez? Vagy épp ellenkezőleg: amikor este odabújsz hozzá, ő már békésen szuszog melletted? Ne gondold, hogy megoldhatatlan problémával álltok szemben! Sok párnál okoz gondot, hogy a partnerek mindig más időpontban kívánják a szexet – így például, amíg […]

Kedvesed már percek óta érzékien simogat, és te nem tudod, hogyan mondd meg neki, hogy nincs kedved a szexhez? Vagy épp ellenkezőleg: amikor este odabújsz hozzá, ő már békésen szuszog melletted? Ne gondold, hogy megoldhatatlan problémával álltok szemben! Sok párnál okoz gondot, hogy a partnerek mindig más időpontban kívánják a szexet – így például, amíg a férfiak nagy része kifejezetten kedveli az reggeli szeretkezést, addig a nők inkább az esti órákban vágynak szerelmes pillanatokra.

Íme néhány tipp, hogy szinkronba kerüljetek az ágyban is!

1. Csökkentsd a stresszt!
Ha esténként is a munkahelyi gondok járnak a fejedben, akkor az alváson kívül valószínűleg már semmi máshoz nincs kedved. A rosszkedvűséged és ingerlékenységed könnyen elveheti a partnered kedvét a kezdeményezéstől – ha pedig ő viselkedik elutasítóan, biztosan te is sértődötten fordulsz a fal felé.
A stressz csökkentésében nagyon sokat segíthettek egymásnak! Kérd meg a kedvesedet, hogy legyen türelmes, és te is biztosítsd te őt arról, hogy mellette állsz! Próbáljátok meg a szabadidőtök minden percét közös tevékenységekkel tölteni – az egész napos tévézés helyett menjetek kirándulni, úszni vagy biciklizni, de segítsetek egymásnak az otthoni teendőkben is!

2. Ne tégy megjegyzéseket!
Lehet, hogy dühös vagy, amiért a párod elutasít, de még véletlenül se sértegesd őt emiatt! Azzal nem oldjátok meg a helyzetet, ha bántó dolgokat vágtok egymás fejéhez –el kell fogadnod, hogy a vágy más időben jelentkezik a kedvesednél, mint nálad. Kezdjétek el tudatosan figyelni saját érzéseiteket is viselkedéseteket! Találjátok meg azt a napszakot, hangulatot, lelkiállapotot, amikor mindketten örömmel vennétek a másik közeledését!

3. Kedveskedjetek egymásnak!
Apró meglepetésekkel nemcsak a nőket lehet levenni a lábukról. Bár a férfiak nagy része a világért sem vallaná be, az apró figyelmességek őket is nagyon meghatják. Ha meg akarod őrizni a kettőtök között szikrázó szenvedélyt, akkor próbálkozz valami szokatlan és kedves dologgal! Ne ess kétségbe akkor sem, ha most nincsenek újszerű meglepetés-ötleteid – kedvesednek már a kedvenc italával vagy parfümjével, esetleg egy finom vacsorával is nagy örömet szerezhetsz.

4. Az érintések ne csak a szexről szóljanak!
A simogatásokra, ölelésekre nemcsak akkor van szükség, amikor fel akarjátok izgatni egymást! Ha a mindennapi gyengédség elillan közületek, az a kapcsolatotok végét jelentheti. Engedd, hogy a kedvesed átöleljen, megcsókoljon akkor is, ha nem vágysz a szexre! Ha sikerül az érintései hatására ellazulnod, és nem görcsölsz a folytatáson, akkor egy idő után biztosan megjön a kedved a szeretkezéshez is.

5. Légy találékony!
Ki mondta, hogy szeretkezni csak a franciaágyon lehet? Talán kényelmetlennek tűnik, hogy a fürdőszobában, az autóban vagy akár csak egy fotelben legyetek egymáséi, ezek az apró újítások azonban rendkívül izgatóan hathatnak mindkettőtökre! Ne állítsd le rögtön a kedvesedet, ha a hálószobán kívül kezdeményez – később még mindig áttelepedhettek kényelmes duplaágyra, ha a helyzet kezd igazán „forróvá” válni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X