Főoldal > EGÉSZSÉG > Az elhízás lelki hátteréről a májusi Wellness magazinban

Az elhízás lelki hátteréről a májusi Wellness magazinban

ökoéletstíluswellness
0

Írta:

Van, aki a fenekére hízik, másnak a karján jelenik meg a felesleg – negatív érzelmeink, a félelem, a harag, a szomorúság energiablokkokat idéznek elő, amelyek zsírpárnák formájában is megjelenhetnek a különböző testtájainkon. Testalkatunkat elsősorban genetikai adottságunk határozza meg, épp úgy, mint a hízásra való hajlamot. A keleti orvostudomány szerint azonban lelkiállapotunk vagy lelki alkatunk is […]

Van, aki a fenekére hízik, másnak a karján jelenik meg a felesleg – negatív érzelmeink, a félelem, a harag, a szomorúság energiablokkokat idéznek elő, amelyek zsírpárnák formájában is megjelenhetnek a különböző testtájainkon.

Testalkatunkat elsősorban genetikai adottságunk határozza meg, épp úgy, mint a hízásra való hajlamot. A keleti orvostudomány szerint azonban lelkiállapotunk vagy lelki alkatunk is hatással van arra, hogy testünk mely területén halmozzuk fel a zsírt. „A súlyfelesleg valójában a belső egyensúlytól való eltérésre vezethető vissza – állítja Moncz Henriette oktató kozmetikus, a holisztikus kozmetika specialistája. – A lerakódások helye utal arra, hogy melyik meridián, vagyis energiapálya nem tudja ellátni a feladatát.”

Az elhízás lelki hátteréről még többet megtudhatsz a Wellness magazin májusi számában, amit most Akovács Éva, a magazin főszerkesztője ajánl neked.

Mi lesz a nejlonzacskóval?

Sosem voltam fanatikus természetvédő. Mindenben mértéket tartok. Még nem láncoltam magam tölgyfához a Mecsekben, és nem öntöttem nyakon festékkel egyetlen nercbundást sem az Opera környékén, de azért akad, ami nálam is kiveri a biztosítékot.

A nejlonzacskó-pazarlás például. Amikor a pénztárnál előttem tízesével szaggatja a csaj az ingyen nejlonzacskót, és mindegyikbe egy-két vackot pakol, majd a maradékot elegánsan begyűri az egyikbe, aztán kifele menet már hármat elhajít… na, ilyenkor elfelejtem, hogy mértéktartó vagyok.

Legszívesebb elkapnám a lányt, és rákiabálnék: „Tudod, hogy mi lesz ezzel a zacskóval? Miután te már nem is leszel, meg ez az áruház sem, ez a zacskó még ötszáz évig ugyanilyen zacskó marad, aztán ha lebomlik, megmérgez mindent maga körül”!

Jó, persze nem nyitottam ki a szám. De tüntetőleg pakolom teli a saját vackaimmal a narancssárga kosaramat. Ami ugye lebomlik.

Ebben a számunkban bemutatjuk, hogyan tudsz apró változtatásokkal úgy élni, hogy ne hagyj túl mély nyomokat magad után. Nem nagy változtatások ezek, de a gyerekeinknek, és azok gyerekeinek az életet jelentik majd.

                                                                                                            Akovács Éva főszerkesztő

A Wellness magazin májusi számának tartalmából:
– Interjú Karsai Zitával
– Milyen az igazi ökoéletstílus?
– Az elhízás lelki háttere
– Jóga Füzessy Balázzsal
– Sztárok, akik fittyet hánynak a szépségideálra
– Sonoma-diéta

Szeretnéd, ha a Wellness magazin a postaládában várna? Fizess elő a magazinra most!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X