Főoldal > EGÉSZSÉG > Wellness-tippek esküvőre készülőknek

Wellness-tippek esküvőre készülőknek

esküvőfogyókúrawellness
0

Írta:

Az esküvő előtti készülődés minden nő életének talán az egyik legizgalmasabb szakasza. Ha az előkészületeket nem bízzátok profi esküvőszervezőre, akkor fontos, hogy mindenre idejében sor kerüljön. Nagy odafigyelést és ügyességet igényel azonban, hogy minden és mindenki a helyére kerüljön – az esküvődön a sok utánajárás és idegeskedés ellenére is frissen és kisimultan kell megjelenned.Az esküvő […]

Az esküvő előtti készülődés minden nő életének talán az egyik legizgalmasabb szakasza. Ha az előkészületeket nem bízzátok profi esküvőszervezőre, akkor fontos, hogy mindenre idejében sor kerüljön. Nagy odafigyelést és ügyességet igényel azonban, hogy minden és mindenki a helyére kerüljön – az esküvődön a sok utánajárás és idegeskedés ellenére is frissen és kisimultan kell megjelenned.
Az esküvő előtti hat hónapra szóló naptárunkban összegyűjtöttünk a legfontosabb teendőket, de segítünk a ráhangolódásban is!

6 hónappal előtte
Ha idén nyárra terveztétek az esküvőt, akkor mostanra már biztosan kitűztétek az időpontot, bejelentkeztetek az anyakönyvvezetőnél, egyházi szertartás esetén pedig az eskető papnál is. Ezután láthattok csak hozzá igazán a szervezéshez: össze kell írnotok a meghívottak listáját, és ki kell választanotok megfelelő helyszínt. Mivel az esküvő és a lakodalom jellegét nemcsak a ti ízlésetek, hanem a hagyományok és a helyi szokások is befolyásolják, elképzelhető, hogy a családjaitok véleménye nem egyezik mindenben. Ebben az esetben törekedjetek kompromisszumra – nem szerencsés, ha a házasságotok rögtön valamelyik oldal neheztelésével indul.

0009676_1.jpg ()

4 hónappal előtte
Ebben az időszakban kezdj el menyasszonyi ruhát keresni, hiszen idő kell ahhoz, hogy a tökéletes darabra rátalálj. Ne feledkezz meg a párod öltönyéről sem – segíts neki kiválasztani az ő egyéniségéhez és a te öltözékedhez leginkább illő viseletet!
Ha az esküvő előtt még szeretnél leadni néhány kilót, ideje hozzálátnod! A nagy felhajtás közepette feszültségoldóként is jól jöhet egy kis úszás, futás vagy aerobik.

3 hónappal előtte
Ha megvan a vacsora helyszíne, el kell döntenetek, hogy mi legyen a menü. A legtöbben nem nagyon tudják elképzelni a lakodalmat a hagyományos fogások (húsleves, töltött káposzta, sültek) nélkül, míg mások szívesebben fogyasztanak könnyebb ételeket. Ne feledkezz meg a vegetáriánusokról, vagy netán a cukorbeteg és lisztérzékeny vendégekről sem – próbáljátok úgy összeállítani az étrendet, hogy az minden igénynek eleget tehessen!

1 hónappal előtte
Az utolsó néhány hétben próbálj mindent elintézni, ami még hátra van: egyeztess időpontot a fodrászoddal és kozmetikusoddal, ha pedig egy kicsit barnább bőrt szeretnél – a fokozatosság elvét betartva – kezdj el szoláriumba járni.
Rendeld meg a menyasszonyi csokrot és vedd meg a hiányzó kiegészítőket (cipőt, kesztyűt, kalapot). Figyelj oda, hogy a választott cipőd ne csak szép, de kényelmes is legyen – ha nem vagy hozzászokva a magas sarokhoz, ne most kísérletezz a tűsarkúval, és mindenképp gyakorold is a járást az új lábbeliben!

1 héttel előtte
Egy héttel a boldogító igen kimondása előtt próbálj véget vetni a lótás-futásnak. Hagyj időt magadnak egy kicsit elmélyedni, a gondolataidat rendbe szedni – bármilyen régóta tart is a kapcsolatotok, most valóban nagy változás előtt állsz. Próbálj meg minél többet aludni, és ha teheted, meditálj vagy jógázz. Ha diétáztál eddig, fokozatosam térj vissza a normális étkezésre – nem szerencsés, ha az esküvői vacsorára koplalás után, teljesen kiéhezve érkezel.

1 nappal előtte
Erre a napra már ne tervezz semmi megerőltetőt. Próbáld föl a ruhádat újra, lehetőleg minden kiegészítővel és a csokorral együtt. Tedd azt, amihez kedved van – töltsd az idődet a pároddal, olvass, pihenj, vagy akár mozogj egy kicsit.
Az esküvő előtti estén mindképpen korán feküdj le – erre a hosszú, de gyönyörű napra ugyanis nemcsak a lelkednek, de a testednek és készen kell állnia.  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X