Főoldal > EGÉSZSÉG > Feszesíts masszázzsal!

Feszesíts masszázzsal!

fogyókúramasszázs
0

Írta: and

Nap, mint nap hallhatsz a masszázsokról. A felüdülés ezen formája egyre kedveltebb, de azon csak kevesen gondolkoznak el, hogy miként is reagál a testünk a különböző masszázsokra. Vajon melyik mit idéz elő? Milyen eredménye van egy zsírégető masszázsként jellemzett kezelésnek? Hogyan hat egy aromaterápiás masszázs? A legtöbben a pihenés miatt vágynak egy lágy masszázsra, mások pedig az […]

Nap, mint nap hallhatsz a masszázsokról. A felüdülés ezen formája egyre kedveltebb, de azon csak kevesen gondolkoznak el, hogy miként is reagál a testünk a különböző masszázsokra. Vajon melyik mit idéz elő? Milyen eredménye van egy zsírégető masszázsként jellemzett kezelésnek? Hogyan hat egy aromaterápiás masszázs? A legtöbben a pihenés miatt vágynak egy lágy masszázsra, mások pedig az erős gyúrást, dögönyözést szeretnének átélni.  

0011344_1.jpg ()

Keringésfokozás masszázzsal
A masszázs egyik „mellékhatása” a keringés gyorsulása. Igazából bármely masszázs, ami az izmokra történő nyomással, gyúrással jár, a keringés fokozását eredményezi. Ez nagyon sok szempontból fontos, hisz a keringés fokozása számtalan más eredményt hoz: fokozza a bőr, a kötőszövet vérellátását, és a bőrünkbe dolgozott olajok, krémek is hatékonyabban fejtik ki hatásukat. A masszázs hatására természetesen véred is gyorsabban kering, aminek köszönhetően immunrendszered is erősödhet. 

Tippek otthoni feszesítésre

  • Ha egy problémás testrész bőrének, izomzatának állagán szeretnél javítani, szerezz be egy olyan mosdókesztyűt vagy mosdószivacsot, ami kicsit radírozza is a bőrödet.
  • Száraz bőrre is használhatod, de a legjobb, ha fürdés, zuhanyozás közben radírozol, hisz így a felpuhult bőr könnyebben radírozható. 
  • Nedvesítsd be a szivacsot vagy kesztyűt és tegyél rá tusfürdőt, masszázskrémet vagy illóolajos keveréke. Ezzel alaposan dörzsöld át bőrödet.
  • Akár az egész tested érdemes átdörzsölni vele, de ha csak bizonyos helyeken vannak problémáid – mint a fenék, a csípő és a combok -, akkor koncentrálj csak ezekre.
    Érdemes ezt a masszírozó, radírozó műveletet minden este elvégezni.
  • Addig dörzsöld az adott területet, amíg ki nem pirosodik. Ha kisebb területről van szó, azt elég körülbelül 5 percig radírozni, a nagyobb területet akár 10 percig is.

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X