Főoldal > EGÉSZSÉG > Pörgesd fel az anyagcseréd ayurvédikus masszázzsal!

Pörgesd fel az anyagcseréd ayurvédikus masszázzsal!

anyagcsereayurvéda
0

Írta: and

  Még a nyár elején elmentem és kipróbáltam az ayurvédikus masszázst. Izgatottan vártam, hogy milyen érzést fog nyújtani. Egy biztos: felejthetetlen élmény marad számomra. Azért esett jól, és azért jött kapóra ez az alkalom, mert nagyon fáradt voltam azon a héten, és végre volt lehetőségem másfél óra alatt annyit pihenni, mintha egész éjjel aludtam volna. A […]

 

Még a nyár elején elmentem és kipróbáltam az ayurvédikus masszázst. Izgatottan vártam, hogy milyen érzést fog nyújtani. Egy biztos: felejthetetlen élmény marad számomra. Azért esett jól, és azért jött kapóra ez az alkalom, mert nagyon fáradt voltam azon a héten, és végre volt lehetőségem másfél óra alatt annyit pihenni, mintha egész éjjel aludtam volna. A MA-URI masszázs alkalmazásakor megtapasztaltam és hozzászoktam az energiák érzékeléséhez. Ez most is sokat segített. Az masszázs elejétől érezni lehetett, ahogy a masszőr elkezdi rendezni és harmonizálni az energiaszintemet a csakráimon keresztül. Majd folyamatos, finom, lágy mozdulatokkal az egész testemet átmasszírozták. A masszírozást meleg olajjal végezték, és egyszerre ketten csinálták. Sok helyen használnak gyógynövényeket és illóolajokat is. Az olajok és gyógynövények kiválasztása mindenkinél egyénileg történik: egészségi állapotunknak és korunknak megfelelő, valamint egyéb tényezők alapján kiválasztott, személyre szabott masszázskezelést kapunk. A masszázsmozdulatok kezelésenként különbözőek, de a sorrendjük nagyon fontos. A masszázsnak fontos szerepe van a test anyagcseréjének helyreállításában – így beindítja szervezetünk öngyógyító és öntisztító folyamatait.

0012978_1.jpg ()

Mi az ayurvéda?
Az ayurvéda India klasszikus ősi orvostudománya. Jelentése: a hosszú élet titkának ismerete.
Az ayurvéda az élő szervezetet az életenergiák áramlásaként határozza meg. Filozófiája szerint, a testi, lelki jólétünkért és a harmóniáért három energiamező, a doshák (a Vata, a Pitta és a Kapha) felelősek. A három dosha öt elemből, a tűzből, a vízből, a levegőből, a földből és az éterből áll. A masszázs célja az, hogy visszaállítsa ezeknek az elemeknek az egyensúlyát.

Miért jó az ayurvéda masszázs?
Az ayurvéda alkalmazásával természetes módon tudjuk kiegészíteni a mai modern orvostudományt. Az ayurvédikus kezelések ősi módszerei és eszközei számos olyan betegségcsoportot tudnak gyógyítani és kezelni, amelyekre a modern orvoslás nem rendelkezik megfelelő terápiával.

A masszázs elősegíti:

  • a bőrsejtek megújulását és regenerálódását, a bőr szerkezetének javulását
  • az izmok merevségének és a stressz okozta blokkoknak a feloldását
  • az ízületek és a gerinc rugalmasságának növekedését
  • a nyirokkeringés megélénkülését, a méreganyagok kiürülését
  • a lelki, idegrendszeri panaszok enyhülését és megszűnését
  • az erőnlét, a vitalitás és a szervezet természetes védekezőképességének növekedését

Jó, ha tudod:
Itthon a legtöbb szalonban, stúdióban különféle fajtáival találkozhatsz a masszázsnak:
abhyanga – meleg olajjal történő teljes testmasszázs
udwarthanam – gyógynövényes, dörzsöléses testmasszázs
thalodal – ayurvédikus “sportmasszázs” 
siroabhyanga – fejmasszázs
padabhyanga – lábmasszázs


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X