Főoldal > EGÉSZSÉG > Veszélyes fémek? – Méregtelenítés másképp, ahogy a kineziológus szakértő szemével

Veszélyes fémek? – Méregtelenítés másképp, ahogy a kineziológus szakértő szemével

fémekméregtelenítés
0

Írta:

Állandó terhelés Naivitás lenne azt gondolni, hogy a fémekkel való érintkezés nem hat ránk. Persze a legtöbb esetben az egészséges szervezet megbirkózik a folyamatos fémterheléssel, és csak annyit vesz fel belőle, amennyire szüksége van, a felesleg pedig eltávozik a bélrendszeren keresztül. Ám ha túl sok jut be, vagy a stressz, a kimerültség és a túlhajszoltság […]

Állandó terhelés

Naivitás lenne azt gondolni, hogy a fémekkel való érintkezés nem hat ránk. Persze a legtöbb esetben az egészséges szervezet megbirkózik a folyamatos fémterheléssel, és csak annyit vesz fel belőle, amennyire szüksége van, a felesleg pedig eltávozik a bélrendszeren keresztül. Ám ha túl sok jut be, vagy a stressz, a kimerültség és a túlhajszoltság megzavarja az immunrendszert, a fémrészecskék egyre halmozódnak, végül lerakódnak elsősorban az emésztőszervekben, a vesékben, a tüdőben, a májban és az agyban. A fémmérgezés tünetei változatosak lehetnek: hajhullás, szürkés arc, elégtelen emésztés, magas vérnyomás, ízületi gyulladás, allergia, gombásodás – de a fémek egyes fajtái, mint például a higany akár rákot is okozhatnak. Vannak olyan munkakörök, amelyek művelői fokozottan veszélyeztetettek – ilyen például az ötvös, a fogorvos, a takarítónő, a festő-mázoló, a rovarirtó –, ők gyakran tapasztalhatják, hogy fáradékonyak, rossz az emésztésük vagy gyakran van erős hangulatingadozásuk.

0014090_1.jpg ()

Az érzelmi blokkok oldása

Persze ha rendszeresen karban tartjuk a testünket, és időről időre méregtelenítünk, sokat tehetünk az egészségünkért. Szerencsére léteznek már fémterhelést csökkentő módszerek, lábfürdők, tapaszok, tabletták, kapszulák. Ám ezeknek a gyógymódoknak létezik egy komoly hiányossága: egyik sem tudja elérni az agyat és a gerincet. Márpedig a méreganyagok – így a fémek is – ide is eljutnak és lerakódnak. (Ezért lehetséges például az, hogy a drogosok akár évekkel a leszokás után is szenvednek az utóhatásoktól.) „A kineziológia egy új ága képes ezen a problémán segíteni – állítja Szikora Brigitta kineziológus. – Sokkal mélyebb szinten szabadítja fel a méreganyagokat, mint bármely más módszer, és megtanítja a szervezetet, hogy az képes legyen megtisztítani önmagát.” A kezelés menete látszólag egyszerű: a szegycsont táján található csecsemőmirigyre 32-féle különböző fém homeopátiás módszerrel hígított változatát helyezik egymás után. A test izomreakcióiból a kineziológus számára egyértelműen kiderül, melyik az a fém, amelyik túlzottan terheli a szervezetet. A diagnózis során átlagosan 8-12-féle szerre mutat a szervezet heves reakciót. A kineziológus feladata ezután, hogy megkeresse, miért és mikor gyengült le annyira a szervezet, hogy képtelenné vált saját erejéből kiüríteni ezeket az anyagokat. A legtöbbször ugyanis valamilyen érzelmi hatás, stressz okozza a védekezőképesség gyengülését. Az első feladat tehát ennek az érzelmi blokknak az oldása. Ha sikerül feldolgozni a feszültséget, akkor a fémek is ki tudnak ürülni a testből. Segítségképpen a kineziológus különböző masszázspontokat stimulál, illetve speciális mozgásgyakorlatokat tanít meg a páciensnek, amely beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Ezek hatására felszabadulnak a testben felhalmozódott mérgek, aminek követeztében a tünetek felerősödése tapasztalható. Ám ahogy távoznak a szervezetből a káros anyagok, a beteg egyre jobban érzi magát, és a kínzó tünetek szép lassan eltűnnek.

Sikeres kezelések

„Leglátványosabban a súlyos candida-fertőzésben szenvedő és az allergiás betegek állapota javul. Ezeknek a panaszoknak a kialakulásáért ugyanis igen gyakran a felhalmozódott fémek a felelősek, amelyek gyengíti a beleket és az immunrendszert – állítja Szikora Brigitta. – De sikerült már ekcémát, ízületi gyulladást és magas vérnyomást is rendezni néhány méregtelenítő kezeléssel. A módszerrel nem csak a fémek, de az agyban felhalmozódott drogok is kiüríthetők. A különbség csak annyi, hogy az utóbbi esetben nem fémekre, hanem különböző kábítószerekre tesztel a kineziológus.”

A témáról bővebben, a Wellness magazin szeptemberi számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X