Főoldal > EGÉSZSÉG > Szex biztonságosan – tudj meg mindent a fogamzásgátlásról

Szex biztonságosan – tudj meg mindent a fogamzásgátlásról

erotikafogamzásgátlásszexszexualitás
0

Írta:

A Fogamzásgátlás Világnapja szeptember 26. Ennek kapcsán gyűjtöttük össze korábbi cikkeinket, melyek neked és párodnak is segíthetnek abban, hogy az együttlétek valóban örömteli pillanatok legyenek. Fogamzásgátlás spirállal – veszélyes vagy egészséges? A nőgyógyász válaszolNőgyógyász szakértőnkkel összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a fogamzásgátló eszközként ismert spirálról. Vajon mennyire biztonságos ez a védekezési módszer? Mikor, kinek nem javallott […]

A Fogamzásgátlás Világnapja szeptember 26. Ennek kapcsán gyűjtöttük össze korábbi cikkeinket, melyek neked és párodnak is segíthetnek abban, hogy az együttlétek valóban örömteli pillanatok legyenek.

Fogamzásgátlás spirállal – veszélyes vagy egészséges? A nőgyógyász válaszol
Nőgyógyász szakértőnkkel összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a fogamzásgátló eszközként ismert spirálról. Vajon mennyire biztonságos ez a védekezési módszer? Mikor, kinek nem javallott az alkalmazása?
Olvass tovább – katt ide!

Szexuális úton terjedő betegségek a nőgyógyász szemével
A veszélyes és nem veszélyes kórokozók tényleg ott vannak körülöttünk, rajtunk, de a kockázat csökkenthető, immunrendszerünk is megvédhet minket, illetve kockázatos helyzet felvállalásakor érdemes vizsgálatot, kezelést kérni. Nőgyógyász szakértőnkkel a szexuális úton terjedő betegségekről gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat.
Olvass tovább – katt ide!

0014362_1.jpg ()

Óvszertippek minden méretre
Használjátok önfeledten és biztonságosan ezt a fogamzásgátló eszközt! Hogy az együttlét valóban kikapcsolódás legyen, és ne kelljen félned az esetleges balesetektől, érdemes körültekintően óvszert választani!
Olvass tovább – katt ide!

Szex – ha a férfi védekezik
Megdöbbentő, de igaz: amíg ezt a mondatot elolvasod, addig a világon 153 nő esik teherbe akaratán kívül. Ma már a férfiaknak is nagy szerep juthat a terhesség megelőzésében. Ám nem mindegy, hogyan teszik mindezt.
Olvass tovább – katt ide!

Védekezz az AIDS ellen!
Becslések szerint még ma is közel 40 millió embert érint a HIV-fertőzés és az AIDS világszerte. A biztonságos szex érdekében mindkét félnek felelősséget kell vállalnia a tudatos védekezésben.
Olvass tovább – katt ide!

Fontos weboldalak a témában:
Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság honlapja
A-HA! Szexuális Felvilágosító Program fiataloknak weboldala
A Fogamzásgátlás Világnapja nemzetközi oldala

Fogamzásgátlás számokban
A világon jelenleg évente bekövetkezett 80 millió nem tervezett terhességből 51 millió a fogamzásgátlás alkalmazásának hiánya miatt fogan meg, további 25 millió pedig a fogamzásgátló módszer nem megfelelő használata vagy hibája következtében jön létre. A nem kívánt terhességek mintegy 85%-a abortusszal végződik. Egy friss hazai kutatás szerint a 30 év alatti nők átlagosan 17 éves korukban kezdik el a nemi életet, azonban a 20 évnél fiatalabb korosztálynál ez még korábbra, 15,5-16 évre tehető.

Bár hazánkban az utóbbi években csökkenés tapasztalható az abortuszok számában, évente még így is közel 44 ezer terhesség-megszakításra kerül sor.

Az idei Fogamzásgátlás Világnapja és a hozzá kapcsolódó, nagyszabású kampányok a nem tervezett terhesség következményeire kívánják ráirányítani a figyelmet, és segítséget kívánnak nyújtani abban, hogy a fiatalok a megfelelő ismeretek birtokában hozhassanak helyes döntést a fogamzásgátlás módszeréről, és így megelőzhessék a nem kívánt terhességet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X