Főoldal > EGÉSZSÉG > Kényeztesd, szeresd, óvd a melled! Október a mellrák hónapja

Kényeztesd, szeresd, óvd a melled! Október a mellrák hónapja

daganatmellrákrákszexualitás
0

Írta:

Ha eddig elhanyagoltad legnőiesebb testrészed, itt az ideje, hogy elkezdj vele foglalkozni. Ha eddig nem szeretted formája, mérete miatt, itt az ideje, hogy elkezdd szeretni. Ha eddig nem tettél meg mindent azért, hogy megőrizd egészségét, itt az idő, hogy hozzáfogj! Óvd és védd azt, amivel megáldott a természet! Foglalkozz vele minden nap: kényzetesd masszázzsal, finom […]

Ha eddig elhanyagoltad legnőiesebb testrészed, itt az ideje, hogy elkezdj vele foglalkozni.
Ha eddig nem szeretted formája, mérete miatt, itt az ideje, hogy elkezdd szeretni. Ha eddig nem tettél meg mindent azért, hogy megőrizd egészségét, itt az idő, hogy hozzáfogj! Óvd és védd azt, amivel megáldott a természet!
Foglalkozz vele minden nap: kényzetesd masszázzsal, finom krémekkel, izomtornával, és belülről is tápláld egészséges ételekkel. Hagyj fel a dohányzással és fogyassz mértékkel a finom borokból is – tested meghálálja az odafigyelést! Kényeztesd, szeresd, óvd a melled!

A mellrákról számokban
– Európában százezer lakosonként 50-60 emlőrákos eset fordul elő évente, ami közel kétszázezer új esetet jelent.
– Hazánkban 2006-ban 7585 új esetet ismertek fel, és 2005-ben 2019-en haltak meg ebben a betegségben.
– Az emlőrák leggyakrabban (körülbelül 75%-ban) az 50 évesnél idősebb nőkben jelentkezik.
– A szűrésekre behívott nőknek mindössze 41%-a megy el a vizsgálatokra!

Amit tudnod kell az emlőrákról
Rendszeres önvizsgálattal, szűrővizsgálatokkal és azzal, hogy szereted, elfogadod és kényezteted testedet, megelőzheted az emlőrákot, mely évente 2300 nő halálát okozza hazánkban.
Tudj meg mindent az emlőrákról – katt ide!

Téged fenyeget a mellrák?
Mennyire vagy veszélyeztetett, ha a családodban már volt valakinek mellrákja vagy ha elmúltál már 35 éves, és még nem szültél gyermeket? Összeszedtük azokat a kockázati tényezőket, amik az emlőrák kialakulásában játszhatnak szerepet.
Tudd meg, téged fenyeget-e a mellrák – katt ide!

5 étel a mellrák ellen
A mellrák a nőket fenyegető halálokok között továbbra is az elsők közt áll. Ugyanakkor talán ez az egyetlen olyan rákos megbetegedés, amelynek kockázatát egy kis odafigyeléssel és egészséges életvitellel szinte a nullára csökkenthetjük.
Olvass tovább, katt ide!

 

0014492_1.jpg ()

Előzd meg a mellrákot – a hazai szűrőállomások listája
Biztosan hallottál már a mammográfiás szűrés fontosságáról, de azt tudod, hogy hova kell fordulnod, ha valami rendellenességet fedezel fel a melleden? Az országban több szűrőállomás működik – segítünk, hogy megtaláld a legközelebbi centrumot, ha baj van!
A szűrőállomások listáját elérheted nálunk – katt ide!

 

Mellrák – így végezd az önvizsgálatot
Hogy a rendszeres emlővizsgálat mennyire fontos, nem győzzük hangsúlyozni. Hogyan végezheted el magad is ezt az egyszerű vizsgálatot? Cikkünk az legalapvetőbb fogásokat mutatja be.
Így végezd az önvizsgálatot – katt ide!

Életmentő szűrővizsgálatokkal a daganatok megelőzhetők
Ugye te is szeretnél minél tovább egészségesen élni? Akkor soha ne feledkezz meg az éppen esedékes szűrővizsgálatokról, ezek segítségével ugyanis számos betegség, köztük a rák is időben felfedezhető!
Összeállításunkból megtudhatod, milyen szűréseken kell mindenképpen részt venned! Katt ide!

Mellrák után nőnek lenni
Túlélem-e ezt a betegséget? Ha igen, vajon lesz-e erőm feldolgozni a vele járó testi és lelki fájdalmat? Hogyan leszek valaha is újra igazi nő, ha elveszik tőlem azt, amitől igazán nő vagyok?
Olvass tovább – katt ide!

Kebelcsodák
Egy amerikai felmérés szerint a fiatal lányok 82 százaléka elégedetlen a mellével, 43 százalékuk pedig kifejezetten szégyelli őket. Górcső alá vettük a legismertebb mellformáló módszereket.
A mellnövelő módszerekről erre a linkre kattintva olvashatsz!

A mellrák a férfiak életét is veszélyezteti
A mellrák felismerése és kezelése férfiak és nők esetében ugyanúgy történik. Bár a tünetek és a következmények közel azonosak mindkét nem esetében, érdemes felhívni a figyelmet a különbségekre, a megelőzés és kezelés módjaira a férfiak esetében is.
Olvass tovább – katt ide!

Új remény az emlőrák kezelésében
A daganatos betegségeknél több stádiumot különböztetnek meg, a prognózis és a kezelés a betegség valamennyi stádiumban jelentősen különbözik, ezért a korai és a metasztatikus (áttétes) emlőrák elkülönítésének nagy jelentősége van. Hazánkban a nők mintegy 70%-ában diagnosztizálnak korai emlőrákot, melyet sikeresen lehet kezelni, és ezek a betegek tünetmentesen élhetik életüket.
Az emlőrákos betegek csaknem felében azonban áttétes betegség alakul ki. A kezelésben alkalmazott biológiai célzott terápia sikeres bevezetése ellenére ezeknél a betegeknél szükség van további kezelési lehetőségekre is, mivel a betegek jelentős hányadánál az emlőrák a meglévő kezelés mellett is kiújul vagy rosszabbodik.
Az ő számukra jelent áttörést az a nemrég törzskönyvezett új készítmény, amely egyidejűleg képes gátolni a daganatos sejtek több receptortípusának működését, és ezáltal több ponton tud beleavatkozni a tumoros sejt kóros folyamataiba. A készítmény molekulája elég kis méretű ahhoz, hogy be tudjon hatolni a daganatos sejt belsejébe, és kölcsönhatásba lépjen az ott lévő receptorok komponenseivel, így ezek gátlásával megakadályozza a tumorsejtek kontroll nélküli szaporodását.
További lényeges szempont még, hogy a szájon át alkalmazható gyógyszer alkalmazásával fokozható a beteg együttműködési képessége, szemben a kórházi infúziós kezeléssel.
Az új gyógyszer az előrehaladott vagy áttétet adó, agresszív, rossz prognózisú emlőrákban szenvedő nők kezelésére szolgál. Olyan betegeknél alkalmazható, akiknek állapota a korábbi standard terápiák ellenére rosszabbodott.

Képek forrása: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X