Főoldal > EGÉSZSÉG > Rossz az emésztésed? – Segít a hasmasszázs!

Rossz az emésztésed? – Segít a hasmasszázs!

emésztésjavításfogyókúramasszázsméregtlenítés
0

Írta: and

A rohanó hétköznapokon egyre többször előfordul, hogy nem táplálkozol rendszeresen, vagy ha rendszeresen eszel, akkor sem a megfelelő táplálékot fogyasztod? Netán kevés folyadékot iszol, stresszelsz, ülő munkát végzel? Előbb-utóbb emésztésed látja kárát a pörgős hétköznapoknak.  Rossz emésztés, lelki gondok? A vissza-visszatérő gyomorpanaszok (pl: puffadás, székrekedés) arra is utalhatnak – egy, a betegségek lelki okait kutató nézet szerint -, […]

A rohanó hétköznapokon egyre többször előfordul, hogy nem táplálkozol rendszeresen, vagy ha rendszeresen eszel, akkor sem a megfelelő táplálékot fogyasztod? Netán kevés folyadékot iszol, stresszelsz, ülő munkát végzel? Előbb-utóbb emésztésed látja kárát a pörgős hétköznapoknak. 

0015815_1.jpg ()

Rossz emésztés, lelki gondok?

A vissza-visszatérő gyomorpanaszok (pl: puffadás, székrekedés) arra is utalhatnak – egy, a betegségek lelki okait kutató nézet szerint -, hogy lelkileg nehezen tudsz valamit megemészteni. Figyelj a tested jelzéseire! Először a szorongást kell megszüntetni, feloldani és utána megszűnhetnek testi problémáid is. Ha panaszaid nem múlnak el, fordulj szakemberhez! 

Hogyan segítheted az emésztésedet masszázzsal?

Az emésztés folyamatában a masszázsnak a salakanyagok eltávolításában lehet szerepe.

  • Kisebb gyomorpanaszok esetén teljesen ösztönösen azonnal a gyomrunkat nyomkodjuk - általában mindkét oldalon. Ezt a finom nyomkodást egészítsd ki a kezeiddel végzett  folyamatos hullámmozgással, ami még jobban segíti a belek természetes mozgását.
  • Ezt a természetes bélmozgást segítheted megfelelő reflexzóna-masszázzsal is. Erre a megfelelő pontot a lábboltozat alsó részén, a sarokhoz közel találod. Ha ez a terület nyomás hatására érzékeny, akkor előfordulhat, hogy emésztési problémáid vannak. Kb. 3-5 percen keresztül finom mozdulatokkal nyomkodd magadnak ezt a területet. A rendszeres masszázs alkalmazása mellett iktass be a programodba heti háromszor mozgást is!

Tudtad?
Szakmai könyvekben már évtizedekkel ezelőtt írtak arról, hogy a mi „európai” ülésmódunk nem megfelelő: a belek felnyomódnak a rekeszizom felé, és így nincs elég helyük a természetes mozgásra. A legmegfelelőbb ülésmód anatómiai szempontból az indiai sarokülés vagy a törökülés.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X