Főoldal > EGÉSZSÉG > Formabontó öltözködési tippek télre

Formabontó öltözködési tippek télre

öltözködéstéli divat
0

Írta:

Mínusz tíz fokban már nincs mit szépíteni a dolgon: előkerülnek a legmelegebb holmik is a szekrényből. Oda a nőies sziluett, a kecses hajlatok, rejtve maradnak az izmos vádlik, vagy a gömbölyded formák. Pedig elég egy kis változtatás, és máris újra nőnek érezheted magadat a bőrödben. Sorra vesszük a lehetőségeket tetőtől talpig. SapkaA praktikus, ám manapság […]

Mínusz tíz fokban már nincs mit szépíteni a dolgon: előkerülnek a legmelegebb holmik is a szekrényből. Oda a nőies sziluett, a kecses hajlatok, rejtve maradnak az izmos vádlik, vagy a gömbölyded formák. Pedig elég egy kis változtatás, és máris újra nőnek érezheted magadat a bőrödben. Sorra vesszük a lehetőségeket tetőtől talpig.

Sapka
A praktikus, ám manapság csak a retró rajongók táborában sikert arató UFO sapkák és az egyszínű, formátlan darabok helyett ma már óriási sapkaválasztékkal kecsegtetnek az üzletek.
Válassz meleg, ugyanakkor csinos darabot. Legyen rajta bojt, masni, flitteres hímzés – az ötletek tárháza kimeríthetetlen. Ha szereted az efféle elfoglaltságokat, akkor te is egyedivé varázsolhatod a legegyszerűbb darabokat is.
Mire figyelj?
Sose húzd le a sapkát a szemöldöködig teljesen alátűrve a hajad! Hagyd kibújni alóla a fürtjeidet. Ha a rövid hajúak táborát gyarapítod, akkor húzd ki oldalra a frufrudat a sapka alól!
Egy-egy feltűnőbb, nőcis fülbevaló is sokat javíthat a helyzeten.

0016817_1.jpg ()

Sál
Az elmúlt szezonok oversize divatjának jegyében egyre több helyen kapni a széles és több méter hosszú kötött sálakat. Egy-egy ilyen darab ugyan csábítóan meleg, de ne tekerd egész hosszában a nyakad köré! 
Mire figyelj?
A sálad inkább legyen meleg, de rövidebb és keskenyebb, a lényeg az elhelyezésen és nem a méreten múlik. Ha ragaszkodsz a gigászi darabokhoz, akkor is elég a sálat egyszer áthurkolnod a nyakadon.


Kesztyű
A kesztyűre, ahogy a többi kiegészítőre is érvényes, hogy legyen színes. Egy vörös, zöld vagy égszínkék bőrkesztyűbe bújtatott kéz, egy vidám, csíkos pamutkesztyű biztosan magára vonzza a mások pillantását.
Mire filgyej?
Figyelj arra, hogy az összevissza kiegészítőktől ne tűnj kanárimadárnak. A harmóniateremtés ugyanúgy női képesség, mint a fifikás öltözködés. A kesztyű színe lehetőleg harmonizáljon a sapka és a sál színével! Ha sportosabb ruhában vagy, válassz pamutkesztyűt, ha elegánsan kell megjelenned valahol, a bélelt bőrkesztyű a tökéletes választás.

Kabát
A legnagyobb formarejtő a nagyméretű kabát, amelyben nemhogy kecsesen lejteni, de néha jóformán mozogni sem tudunk.
Mire figyelj?
Érdemes olyan darabot vásárolnod, amely kiváló anyagból készül, így nem kell hatalmas – és a kerületedet tovább növelő –
pulcsit a kabát alá venned. Válassz karcsúsított vagy anyagából készült övvel ellátott fazont, amely ha minimálisan is, de követi az alakot. Jó megoldás lehet a kifejezetten nőies, mell alatt vágott, empire szabás. Ha hasban erősebb vagy, érdemes a csípővonalig érő modellek között is szétnézned.

Csizma
Jó lenne azt írni, hogy a hótaposó, a szőrös, a lábat ormótlanná tévő csizma abszolút tabu. Amikor viszont röpködnek a mínuszok, ezek a holmik aranyat érnek.
Mire figyelj?
Viseld ezeket a fazonokat szűk, a csizmaszárba dugható nadrággal és hosszabb fazonú kabáttal. Karcsúbbnak tűnik a láb a  hosszú szárú, hegyesebb orrú csizmákban. Legyen a munkahelyeden váltócipőd és váltó zoknid, hogy napközben le tudd cserélni a meleg, vastag csizmát.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X