Főoldal > EGÉSZSÉG > Bevág, eláll, lecsúszik – Így válassz jól melltartót!

Bevág, eláll, lecsúszik – Így válassz jól melltartót!

egészségmelltartó
0

Írta: and

Hátsó keresztpántHa piros, bőrbe mélyedő csík marad a hátadon a melltartó levétele után, túl kis körméretet választottál. Ha viszont folyton felcsúszik, túl nagy rád a fehérnemű. TartópántokÁllítsd olyan hosszúra, hogy ne vágjon be, és ne csússzon le a válladról. Ha ez nem sikerül, nem jó a szabás vagy a körméret. A pántnak nem funkciója a […]

Hátsó keresztpánt
Ha piros, bőrbe mélyedő csík marad a hátadon a melltartó levétele után, túl kis körméretet választottál. Ha viszont folyton felcsúszik, túl nagy rád a fehérnemű.

Tartópántok
Állítsd olyan hosszúra, hogy ne vágjon be, és ne csússzon le a válladról. Ha ez nem sikerül, nem jó a szabás vagy a körméret. A pántnak nem funkciója a mell megemelése, ha mégis felfelé húzza a melledet, állítsd hosszabbra.

A kosár felső vonala
Ha oldalról nézve kidudorodik belőle a melled, túl kicsi a kosárméret. Ha eláll, amikor mellső középtartásba emeled a karjaidat, nagy a kosár mérete, vagy nem jó a szabás.

0017250_1.jpg ()

A kosár
Az anyag gyűrődése, ráncolódása is azt jelzi, hogy nem megfelelő a kosárméret. Csak akkor vedd meg a fehérneműt, ha szinte nem is érzed, ahogy a melledhez simul.

A hónalj alatt futó rész
Ha kicsit is bemélyed a mell melletti húsos részbe, ne vedd meg, mert hosszú távon kényelmetlen lesz. Nem elég, ha a kosárrész tökéletesen passzol, nagyon fontos, hogy itt se szorítsa el a tested a fehérnemű.

A kosarak közötti terület
Ha nem simul pontosan a mellkasodhoz, akkor nem megfelelő a kosárméret. Ellenőrizd le, hogy a hátulsó kapocs ugyanebben a magasságban van-e, ha ugyanis felcsúszik, akkor túl kicsi a körméret.

Merevítő pántok
Ez az egyik legkritikusabb terület, ha itt nem illeszkedik éppen a mell alá a melltartó, valószínűleg kicsi a körméret. Ha bevág, csíkot hagy, szintén ez lehet a probléma.

Elő a mérőszalaggal!

Ha a tökéletes méretet keresed, mindössze két adatot kell lemérned, és az alábbi táblázatokból máris kikeresheted, milyen jelzésű melltartót kell választanod.

1. lépés
Kezdd a mell alatti körméret megmérésével, ez adja meg a számmal jelölt értéket. A hátadon is tartsd a mell alatti magasságot, és szorosan illeszd a mérőszalagot a testedhez, a karok alatt átvezetve. (Jó tudni, hogy ez a méret országoktól függően más jelölést kaphat. Nálunk az EU-méretet használják, ha több adat is fel van tüntetve a címkén, ezt vedd figyelembe.)
68-72 cm: 70
73-77 cm: 75
78-82 cm: 80
83-87 cm: 85
88-92 cm: 90
93-97 cm: 95
98-102 cm: 100
103-107 cm: 105
108-112 cm: 110
113-117 cm: 115

2. lépés
Ezután a mellcsúcsnál vezesd körbe a mellkasodon a mérőszalagot, most is ügyelj a magasság tartására. Az előbbi és a most mért érték közötti különbség adja meg a kosárméretet, azaz a betűs jelölést.
13 cm: A
15 cm: B
17 cm: C
19 cm: D
21 cm: E
23 cm: F
25 cm: G

A témáról bővebben a Wellness magazin februári számában olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X