Főoldal > EGÉSZSÉG > A bőr változásai várandósság alatt – szakértői szemmel

A bőr változásai várandósság alatt – szakértői szemmel

arcbőrstriavárandósság
0

Írta: and

Problémás arcbőrA várandósság alatt is nagyon figyelj a megfelelő arc- és testápolásra. A bőr pigmentációja fokozódik a már eleve pigmentált területeken, gyakoribbá válnak a mitesszerek. Belsőleg a kiegyensúlyozott étrenddel, a kellő mennyiségű vitamin-, ásványianyag-, nyomelem- és folyadékfogyasztással lehet támogatni a bőr állapotát. Külsőleg elsősorban természetes alapanyagú bőrápolási termékeket használj! Nagyon jó hatású lehet a természetes […]

Problémás arcbőr

A várandósság alatt is nagyon figyelj a megfelelő arc- és testápolásra. A bőr pigmentációja fokozódik a már eleve pigmentált területeken, gyakoribbá válnak a mitesszerek. Belsőleg a kiegyensúlyozott étrenddel, a kellő mennyiségű vitamin-, ásványianyag-, nyomelem- és folyadékfogyasztással lehet támogatni a bőr állapotát. Külsőleg elsősorban természetes alapanyagú bőrápolási termékeket használj! Nagyon jó hatású lehet a természetes anyagokból összeállított tejszínes-élesztő maszk.

0018167_1.jpg ()

Tejszínes-élesztős maszk

Hozzávalók:

  • 20 gr élesztő
  • 20 ml tejszín
  • 10 gr méz

Így készítsd a maszkot:
Morzsold szét az élesztőt és keverd el a tejszínnel, hogy krémszerű pépet kapj. Add hozzá a mézet, majd vidd fel a kencét a benedvesített arcra, nyakra és dekoltázsra. Hagyd a bőrödön  20 percig. Ezután öblítsd le bő meleg vízzel.
Miért jó ez a maszk?
Az élesztő kiválóan csökkenti a bőr zsírtartalmát, ami ezekben a hónapokban gyakran okoz problémát. A tejszín és a méz pedig ápolja a bőröd, így lágy és rugalmas lesz. Ezt a módszert hetente alkalmazhatod.

Alattomos striák

A leggyakoribb probléma a várandósság alatt az úgynevezett striák (terhességi csíkok) megjelenése. Ezek főként a hason, a farpofákon, illetve a mellek és a csípő területén alakulnak ki. A bőr alatti kötőszövet hosszirányú repedései okozzák, de kialakulásában szerepet játszanak a hormonális változások is. Fantasztikus hatásúak ilyenkor a magas E-vitamin tartalmú illóolajok. Szerezz be belőlük a várandósság idejére.

Olajok striák ellen:

  • Jojobaolaj: gyorsan felszívódik és sok értékes tápanyagot tartalmaz. Száraz bőrre érdemes használni, mert lágyítja és nedvesíti azt.
  • Avokádóolaj: táplálja a száraz, vízhiányos bőrt. Magas A- és E-vitamin tartalma miatt kiválóan alkalmas a striák kezelésére.
  • Búzacsíraolaj: magas az E-vitamin tartalma. Száraz, repedezett bőrre ajánlott a használata. Megelőzhető vele a bőr ráncosodása.
  • Napraforgóolaj: Gazdag E-vitaminban, ha nincs otthon búzacsíra olajad, használhatod helyette is.
  • Lenmagolaj: jelentős E-vitamin tartalma miatt alkalmas hegek, terhességi vagy fogyási csíkok kezelésére. Hátránya: gyorsan megromlik.
  • Ligetszépeolaj: magas gamma-linolinsav tartalma miatt biztosítja a bőr egészségét. Enyhíti valamennyi bőrbetegség tüneteit. Hátránya: gyorsan avasodik.

Mire figyelj?
A külsőleg és belsőleg alkalmazható vitamintartalmú termékeknél vedd figyelembe azt, hogy a várandósság alatt az A-vitaminból 800 mikrogrammot kell fogyasztani/nap. A-vitamin hiányában koraszülés fordulhat elő, illetve problémák lehetnek a magzat növekedésével és fejlődésével. A túladagolás magzati károsodást és fejlődési rendellenességet okozhat. Figyelj oda a megfelelő mennyiségre!

Tudtad?
A várandósság alatt észrevehetően gyorsabban nő a köröm és a szőrzet, valamint fokozottabb lesz az izzadás is. Átmenetileg erős hajhullás is előfordulhat.

Képek forrása: Profimédia

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X