Főoldal > EGÉSZSÉG > Megdöbbentő tények a női orgazmusról

Megdöbbentő tények a női orgazmusról

gyönyörorgazmusszexualitás
0

Írta:

Elő a magas sarokkal!A veronai egyetem kutatása szerint azok a nők, akik gyakran hordanak magas sarkú cipőt, jobban élvezik a szexet. Hogyan lehetséges ez? A magas sarkakon tipegés erősíti a medencefenék izmait. A kutatók szerint legideálisabb a legalább öt centiméteres sarok. De az se csüggedjen, aki szívesebben jár laposabb sarkú cipőben. Ezzel a remek intimtorna-gyakorlattal […]

Elő a magas sarokkal!
A veronai egyetem kutatása szerint azok a nők, akik gyakran hordanak magas sarkú cipőt, jobban élvezik a szexet. Hogyan lehetséges ez? A magas sarkakon tipegés erősíti a medencefenék izmait. A kutatók szerint legideálisabb a legalább öt centiméteres sarok. De az se csüggedjen, aki szívesebben jár laposabb sarkú cipőben. Ezzel a remek intimtorna-gyakorlattal remekül fejlesztheted az orgazmusra való képességedet: feküdj hanyatt, húzd fel és nyisd kissé szét a térded. Feszíts meg a hüvelyizmodat három másodpercig, majd lazítsd el. Ismételd meg tízszer!

Ha vonzó a partner, nagyobb a sansz
Nincs azon mit csodálkozni, hogy szexuális álmaink középpontjában általában sármos és jó felépítésű férfiak állnak, de vajon velük a csúcsra is könnyebben jutunk? Egy hamburgi pszichológus szerint minél attraktívabb és minél szimmetrikusabb felépítésű a férfi, annál biztosabb az orgazmus. A kutató szerint ugyanis a tetszetős külső miatt apatípust is látunk benne, és ez az a gondolat, aminek köszönhetően a menyekbe repülünk.

A rendszeresen átélt gyönyör fiatalít!
A szexuális gyönyör gyakori megélése évekkel fiatalít meg minket – legalábbis angol kutatók szerint így van. Azok a párok, akik hetente háromszor összebújnak, akár tíz évvel is fiatalabbnak tűnhetnek azoknál, akik az ágyat inkább alvásra használják. Ráadásul a rendszeres „ágytorna” a testzsírt is csökkenti!

Fitten jobb!
Ha fittek vagyunk, nem csak tovább bírjuk, de nagyobb örömünket is leljük a szerelmeskedésben. Ennek oka, hogy az állóképességi sportok (futás, úszás, aerobik, kerékpározás, flott gyaloglás, tánc, stb.) űzése közben a nemi szerveinkbe több vér jut, mindez növeli érzékenységünket és a tesztoszteronszintünket, ezáltal pedig a szexuális vágyunkat is. A rendszeres testedzés hatására a testtudat is javul, valamint nő az önbizalom, ami minidig jól jön a hálószobában. Finn kutatók szerint az, aki jó szeretőnek tartja magát, könnyebben eljut a csúcsra is.

0017864_1.jpg ()

Tartós kapcsolat vagy csak egy éjszaka?
Pozitívan hat a női orgazmusképességre, ha tartós kapcsolatban élünk, míg az egyéjszakás kalandok a Durex tavalyi kutatása szerint kevésbé kecsegtetnek sikerrel. A felmérésből az is kiderült, hogy a szinglik 22 százaléka jut el a csúcsra, míg a tartós kapcsolatban élők 43 százaléka. Ugyanez a kutatás tárta fel, hogy világviszonylatban csak a nők harmada él át rendszeresen orgazmust. (Ezzel szemen a férfiak 75 százaléka). Egy amerikai kutatónő pedig arra jutott, hogy ha nő nővel szeretkezik, 83 százalék a siker aránya.

Hallgass az orrodra!
Egy berlini kutatás szerint minden az orrunkon múlik, vagyis azon, hogy a partner testének illata milyen hatással van ránk. A második helyen a hangulat áll, míg a harmadikon a higiéniai kérdések. Érdekes módon a szerelem érzése, a partner „intim mérete” vagy rutinja jóval hátrébb van a listán.

A csípőmozgás is árulkodik
Talán az egyik legelképesztőbb kutatási eredmény az, amely szerint járás közben a csípőmozgásunk is orgazmusképességünkről árulkodik. A megkérdezett hölgyeknek egy kérdőívben kellett vallaniuk a szexuális életükről, majd járásukat videokamerával rögzítették. Ezeket összevetve a kutatók megállapították, hogy a csípőnk mozgása 80 százalékos biztonsággal árulkodik arról, boldog-e a nemi életünk. Kiderült, hogy azok a hölgyek, akiknél az ágyéki csigolyák leginkább mozgásban voltak, gyakran élnek át intenzív orgazmust.

Legnagyobb ellenség: a stressz
A stresszt illetően a nemeknél eltérő eredmény született. Míg a férfiak sokszor azért kezdeményezik az együttlétet, hogy levezessék a felgyülemlett feszültséget, addig a nőknél a stressz az első számú vágygyilkos. És még ha el is jutunk a szexuális aktusig, ha a belső feszültség miatt nem tudunk kellően ráhangolódni és ellazulni, az orgazmus valószínűleg elmarad.

3 tipp a nagyobb élvezetért

1. Alkalmazz alhasi masszázst!
Szerelmeskedés előtt körkörös mozdulatokkal masszírozd át az alhasadat a kedvenc testápolóddal, ezzel növeled a terület vérellátását, így az élvezet elérésének lehetőségét is.

2. Szépen lassan!
Habár a spontán szex is élményteli lehet, az orgazmus esélyét nagyban javítja, ha lassabbra veszitek a tempót. Egy amerikai felmérés szerint azoknak a pároknak a 90 százaléka képes eljutni az orgazmusig, akik mintegy 20 percet töltenek előjátékkal.

3. Vedd át az irányítást!
Könnyebben elérheted az orgazmust, ha te diktálod az iramot és a behatolás mértékét. Mindezt lovaglópózban tudod leginkább kivitelezni, amelyben párod orgazmusküszöbével is játszadozhatsz.

A témáról bővebben a Wellness magazin áprilisi számában olvashatsz!

Ki mit tud?
A nők 25-30 százaléka hüvelyi és csiklói orgazmusra is képes, sőt nagy részük azt is meg tudja különböztetni, hogy mely ingerlés következtében következett be az orgazmusa.
– Csúcspontra érve torkunk kiszárad, a kebleink közötti bőr kipirosodik, a lábujjaink visszafeszülnek.
– Átlagosan 11 percre van szükségünk az orgazmus eléréséhez, ezzel szemben a férfiaknak elegendő 5 perc is.
– A nők az első ágyba bújás után szerelmesebbnek érzik magukat, és sokkal jobban kötődnek a partnerükhöz, mint a szex előtt. A férfiak esetében ez nem következik automatikusan.
– A házasságban élő férfiak 40 százaléka kedveli a szájjal való kielégítést, de csak a feleségek 15 százaléka szereti a férjét orálisan a csúcsra juttatni.
– Minél gyakrabban van orgazmusunk, annál szerelmesebbnek érezzük magunkat, annál jobban kötődünk a partnerhez és több időt szeretnénk együtt tölteni vele. Az orgazmus pozitív hatása a kapcsolatra abban is megmutatkozik, hogy azok, akik gyakrabban jutnak el a csúcsra, hatékonyabb kommunikációra képesek, és nyitottabban beszélnek a szexuális vágyaikról és igényeikről.
– Minden tizedik nő rendszeresen színleli az orgazmust!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X