Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 dolog, amiért érdemes csókolóznod

5 dolog, amiért érdemes csókolóznod

csókszexualitásvágy
0

Írta:

1. Felébreszti a vágyat Az emberi nyál – nemtől függetlenül – nagy mennyiségű tesztoszteront tartalmaz, amit egy kiadós csókpárbaj csak még tovább növel. A pasik többsége ezért is részesíti előnyben a nyitott a hosszú ideig tartó csókolózást, mert ösztönösen igyekeznek minél több tesztoszteront átadni, hogy a mi vágyunk is minél hamarabb az egekbe szökjön. Mivel egy […]

1. Felébreszti a vágyat

Az emberi nyál – nemtől függetlenül – nagy mennyiségű tesztoszteront tartalmaz, amit egy kiadós csókpárbaj csak még tovább növel. A pasik többsége ezért is részesíti előnyben a nyitott a hosszú ideig tartó csókolózást, mert ösztönösen igyekeznek minél több tesztoszteront átadni, hogy a mi vágyunk is minél hamarabb az egekbe szökjön. Mivel egy szenvedélyes csók hatására a férfiak tesztoszteronszintje nagyon gyorsan emelkedik, így ők mindig folytatást akarnak – mi nők azonban nem feltétlenül.

2. Leteszteli a szerelmet

Miközben szenvedélyesen elmerülsz a kedvesed a csókolózásban, a száj körüli idegvégződések is vadul dolgoznak. Ezek az idegszálak gyűjtik be az információt a partnered egészségi állapotáról, szaporodási készségéről és genetikai összeférhetőségéről. Ha mindent rendben találnak, kéjes érzéssel ajándékoznak meg jelezve, hogy a választottad átment a vizsgán és a jövőben is szorgalmazhatod vele a csókcsatát. Sőt. Akár tovább is mehetsz, mert kiszemeltednek van keresnivalója a házad táján. Ám ha a csók nem esett jól, később sem érdemes erőltetni az illetővel a csókolózást – no és persze mást sem.

3. Elkábít

Egy átlagos csókolózás közben nemcsak szerelmes aléltságoddal ajándékozod meg kedvesedet, hanem néhány milligrammnyi ásványi sót, szénhidrátot, zsiradékot, vizet és kb. 250 ezer baktériumot is átadsz neki. És ugyanezeket vissza is kapod…Persze ez a baktériumadag, még senkinek nem vette el a kedvét a csókolózástól. Jó hír viszont, hogy a baktériumokon kívül a szájüregben számos olyan kémiai anyag is található (pl. neuropeptid), amelynek hatása a kábítószerre hasonlít, így nem csoda ha csókolózáskor kialakul a szerelemittas bódulat.

4. Fogyaszt

Egy szenvedélyes csók legalább olyan intenzíven ingerli az agy boldogságközpontját, mint egy szelet tejcsoki, azzal az előnyös különbséggel, hogy nem veszélyezteti az alakodat! Már egy röpke szájra puszi is 12 izmot mozgat meg, de egy szenvedélyes csókváltáskor még további 20 izom „áll munkába”, így a csók hatására akár 10-12 kalóriát is eléghetsz, ráadásul a gyakori csókcsatáktól még az étvágyad is csökken.

5. A hosszú élet titka

Aki naponta csókolózik az barátságosabb és boldogabb, ráadásul átlagosan 5 évvel él tovább azoknál, akik nem részesülnek túl gyakran az ajkak játékának örömében – derült ki egy kutatásból. Köszönhető ez annak, hogy a gyakori szerelmes csókok hatása felér egy intenzív edzéssel: növeli a pulzusszámot, a vérnyomást, fokozza a légzést, ezzel növelve a tüdő kapacitását, valamint a test oxigénellátottságát. Arról nem is beszélve, hogy a hormonok fokozott termelődése jó hatással van a belső elválasztású mirigyekre. De persze ez nem jelenti azt, hogy néhány szenvedélyes csókkal megspórolhatod a napi testmozgást!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X