Főoldal > EGÉSZSÉG > Szexelj az egészségedért!

Szexelj az egészségedért!

egészségszexszexualitás
0

Írta:

Nemzetközi tanulmányok szerint egy-egy szerelmi együttlét során szervezetünk izomcsoportjainak közel 70 százalékát mozgatjuk meg, és egyidejűleg több száz kalóriától szabadulhatunk meg. Ez az érték az együttlét „intenzitásától” függően természetesen elérheti akár a 250-350 kalóriát is. A „szeximádók” örömére szintén jó hír, hogy a rendszeres szexuális élet jó hatással van a szív- és vérkeringési rendszerre és nagymértékben […]

Nemzetközi tanulmányok szerint egy-egy szerelmi együttlét során szervezetünk izomcsoportjainak közel 70 százalékát mozgatjuk meg, és egyidejűleg több száz kalóriától szabadulhatunk meg. Ez az érték az együttlét „intenzitásától” függően természetesen elérheti akár a 250-350 kalóriát is.

A „szeximádók” örömére szintén jó hír, hogy a rendszeres szexuális élet jó hatással van a szív- és vérkeringési rendszerre és nagymértékben oldja a stresszt is. Tehát a kiegyensúlyozott szexuális párkapcsolat fél egészség – mondják a szakemberek.

Kutatók azt gondolják, hogy az orgazmus következtében felszabaduló nagy mennyiségű ösztrogén, illetve tesztoszteron jótékony hatással van csontjaink egészségére is. Ez azonban még nem bizonyított, de a kutatók további vizsgálatokat folytatnak a témában. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X