Főoldal > EGÉSZSÉG > Amit még nem tudtál a H1N1-ről!

Amit még nem tudtál a H1N1-ről!

H1N1influenza vírusjárvány
0

Írta:

A (H1N1) típusú influenza elleni vakcinák eddig nagyon hatékonyak – hangsúlyozta Margaret Chan, a WHO főigazgatója a szervezet nyugat-csendes-óceáni térségének évente megrendezett találkozójának megnyitóján. “A vírus bármikor mutálódhat, de a világszerte található laboratóriumok által hozzánk eljuttatott adatokból azt látjuk, hogy áprilistól mostanáig a vírus még igen hasonló (korábbi állapotához)” – mondta el újságíróknak Chan. Tájékoztatása […]

A (H1N1) típusú influenza elleni vakcinák eddig nagyon hatékonyak – hangsúlyozta Margaret Chan, a WHO főigazgatója a szervezet nyugat-csendes-óceáni térségének évente megrendezett találkozójának megnyitóján. “A vírus bármikor mutálódhat, de a világszerte található laboratóriumok által hozzánk eljuttatott adatokból azt látjuk, hogy áprilistól mostanáig a vírus még igen hasonló (korábbi állapotához)” – mondta el újságíróknak Chan.

Tájékoztatása szerint ideális esetben évente hárommilliárd adag vakcinát tudnak gyártani világszerte. Kína már meg is kezdte az emberek beoltását. Beszélt arról is, hogy jobbára a nagy kockázatú csoportok tagjait – például az időseket, elhízottakat és krónikus betegséggel élőket – érinti súlyosan a fertőzés.

Hongkongban olyan félelmeket keltett az új típusú influenza, hogy megismétlődhet a 2003-as SARS-járvány (atípusos tüdőgyulladás), amikor a titokzatos gyilkos vírus miatti aggodalmak miatt valóságos kísértetvárossá vált a metropolisz. Kilenc évig tartó hongkongi egészségügyi igazgatói feladatának részeként korábban Chan irányította a madárinfluenzával és a SARS-kitöréssel szembeni védekezést.

Forrás: MTI/AFP


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X