Főoldal > EGÉSZSÉG > Borzalmas betegség ellen küzd a topmodell!

Borzalmas betegség ellen küzd a topmodell!

Boris Beckerkampánysztártenisz
0

Írta:

Számos olyan betegség fenyegeti az afrikai gyermekeket, amelyek az elégtelen higiéniás körülmények és a gyógyszerhiány miatt akár halálos kimenetelűek is lehetnek. Éppen ezért Barbara Becker és élettársa most a rászorulókon segít. „Szörnyű dolog tetanuszban meghalni” – mondja a hajdani topmodell, és azért utazott Angolába, hogy az UNICEF- gyermekvédelmi program keretében a helyszínen biztosítsa a fiatalokat […]

Számos olyan betegség fenyegeti az afrikai gyermekeket, amelyek az elégtelen higiéniás körülmények és a gyógyszerhiány miatt akár halálos kimenetelűek is lehetnek. Éppen ezért Barbara Becker és élettársa most a rászorulókon segít.

„Szörnyű dolog tetanuszban meghalni” – mondja a hajdani topmodell, és azért utazott Angolába, hogy az UNICEF- gyermekvédelmi program keretében a helyszínen biztosítsa a fiatalokat támogatásáról. A tetanusz (merevgörcs) kórokozója a Clostridium tetani nevű baktérium. Spórás formája a környezeti tényezőkkel szemben rendkívül ellenálló, a talajban hosszú ideig fertőzőképes marad. A betegség tüneteit a kórokozó által termelt mérgező anyagok (toxinok), főleg a tetanospazmin nevű idegméreg okozza.

„Az itteni gyermekeket eddig az elégtelen orvosi ellátás miatt nem lehetett kielégítő szinten kezelni. Az oltás gyermekek százezreit mentheti meg a szörnyű haláltól.” – vélekedett egy TV-interjúban a sztár.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X