Főoldal > EGÉSZSÉG > Így szabadulj meg 14 kilótól!

Így szabadulj meg 14 kilótól!

diétafogyókúrasikersztori
0

Írta: and

  A pluszkilók Anikó a Tisza partján nőtt fel, a gyönyörű táj mégsem motiválta rendszeres testmozgásra. Néha ugyan elment kosárlabdázni, de a sport sosem játszott meghatározó szerepet az életében. Volt ugyan olyan időszaka, amikor vékony volt, ám életmódja miatt a pluszkilók vészes gyorsasággal rakódtak fel rá. Néha persze belekezdett egy-egy kampányszerű fogyókúrába, amely jórészt koplalásból […]

 

0020984_1.jpg ()

A pluszkilók

Anikó a Tisza partján nőtt fel, a gyönyörű táj mégsem motiválta rendszeres testmozgásra. Néha ugyan elment kosárlabdázni, de a sport sosem játszott meghatározó szerepet az életében. Volt ugyan olyan időszaka, amikor vékony volt, ám életmódja miatt a pluszkilók vészes gyorsasággal rakódtak fel rá. Néha persze belekezdett egy-egy kampányszerű fogyókúrába, amely jórészt koplalásból állt, de a hosszú távú sikerek mindig elmaradtak.

 

 

A fordulópont

„Akkor gondolkoztam el igazán, amikor már szinte egyetlen ruhadarabom sem maradt. Mivel alig jöttek fel rám, mindet a nővéremnek adtam. Ráadásul egyre inkább nehezemre esett a mozgás, fáradékony, aluszékony voltam, és bármennyit is aludtam éjszaka, mindig fáradtan ébredtem. A lábam gyakran bedagadt estére, a bőrömet pedig narancsbőr csúfította. Hirtelen jött az elhatározás. Egyik reggel felébredtem, és úgy döntöttem, változtatok az életemen. Úgy tartják, hétévente megújulunk. Éppen ennyi ideig volt vörös hajam, a változást azzal kezdtem, hogy világosbarnára festtettem.”

0020984_2.jpg ()

A testedzés

 

Mivel Anikó az edzőtermi mozgást és az aerobikórákat nem nagyon kedveli, és futni sem nagyon szeret, ezért nőiesebb mozgásformát keresett.
„Hetente kétszer hastáncra járok, ami gyors változást hozott. Már egy hónap után észrevettem, hogy nem szorítanak annyira a nadrágok. Legtöbbet a csípőm és a derekam változott, valamint a combom külső része is karcsúbb lett. A tánc a testtartásomon is sokat javított. A hastáncórák egyébként a hangulatomra is jó hatással vannak, egy-egy foglalkozás után mintha kicserélnének, eltűnik belőlem az aznapi stressz. De egyéb trükköket is bevetettem. Hazafelé menet két-három megállóval előbb leszálltam a buszról, és hazasétáltam. Jól esett használni a lábam az egész napos ülőmunka után. Nem egyszer előfordult az is, hogy gyalog mentem fel a tizedik emeletre, és narancsbőr elleni masszázsra is jártam. Ezek nem tűnnek számottevő változástatásnak, mégis nagymértékben hozzájárultak a sikeremhez.”

A táplálkozás

Korábban akár este tízkor is nekiállt falatozni, nem vetette meg a zsíros kenyeret, a melegszendvicset és a sült krumplit. Elsőként ezeket a késői, szénhidrátban gazdag vacsorákat hagyta el.
„Odafigyeltem arra, mennyit eszem, és az egyszeri adagok is jóval kisebbek lettek. Búcsút mondtam a kenyérnek és az édességeknek. Bár soha nem voltam édesszájú, nem egyszer előfordult, hogy egy ültő helyemben megettem egy tábla csokit. Ennek is véget vetettem, ma már inkább joghurtot vagy túró rudit eszem csokoládé helyett. A nehezebb, zsírosabb ételeket levesre vagy főzelékre cseréltem. Az étkezésemben nincsenek drasztikus megvonások, sült krumplit is eszem, csak nem este, és a korábbiakhoz képest kisebb mennyiségben.”

Névjegy:
Sárközi Anikó
Kora: 24 év
Magassága: 180 cm
Foglalkozása: marketingasszisztens
Testsúlya 2007 szeptemberében: 88 kg
Testsúlya 2009 augusztusában: 74 kg

A témáról bővebben a Wellness magazin szeptemberi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X