Főoldal > EGÉSZSÉG > Nemsokára kész az AIDS elleni oltóanyag?

Nemsokára kész az AIDS elleni oltóanyag?

AIDSegészségoltáswellness
0

Írta:

Húsz év óta először ismertek fel kutatók két olyan antitestet, amelyek gátolják a rendkívül alkalmazkodó AIDS-vírustörzsek működését. A kaliforniai kutatók – akik az antitestek felfedezésekor 1800 HIV-fertőzött vérmintáját elemezték -, mindkét fehérjemolekulát (PG9 és PG16) egy afrikai HIV-fertőzött páciens vérében találták. Véleményük szerint mindkét fehérjemolekula sokkal hatékonyabban blokkolja a vírust és gátolja annak terjedését, mint az eddig […]

Húsz év óta először ismertek fel kutatók két olyan antitestet, amelyek gátolják a rendkívül alkalmazkodó AIDS-vírustörzsek működését.

A kaliforniai kutatók – akik az antitestek felfedezésekor 1800 HIV-fertőzött vérmintáját elemezték -, mindkét fehérjemolekulát (PG9 és PG16) egy afrikai HIV-fertőzött páciens vérében találták. Véleményük szerint mindkét fehérjemolekula sokkal hatékonyabban blokkolja a vírust és gátolja annak terjedését, mint az eddig ismert négy antitest. Így megnyílhatnak a lehetőségek egy hatékony AIDS-elleni oltóanyag kifejlesztésére – írta a Science Magazin.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X